Tisdagsgöromål

Var och skejtade tidigare ikväll, och att vända 190 grader i rampen börjar ta sig. Har också hunnit fixa naglarna och mailat angående en annons på blocket. Ett matbord som som skulle passa fint här, tror jag. Och räkningarna och lite jobbmail. Produktiv kväll minsann! Tänk om jag kunde svabba golvet lika effektivt..


En någorlunda produktiv dag

Tjöta om earth hour, själv tände jag en till lampa för jag tyckte det var lite mörkt i lägenheten.

Idag blev det ändrade planer och jag stannade hemma för att tvätta och städa, jag förstår inte att det tar så lång. Det blev tvätt och damnsugning, sen var det en massa annat som pockade på min uppmärksamhet.

Jag upptäckte lite spindelnät i en av mina växter och det verkade vara spinn enligt Internet! Så jag köpte ett riktigt ohälsosamt gift och har duschat hela växten. Vad gör man inte för att slippa torka golv!

Misstänkt, Hinsehäxan och mord på menyn

Det är en efterlängtad hemma/video/soffa/snask/kväll ikväll. Har samtidigt legat och läst tidningen Misstänkt och fascinerats av att Hinsehäxan vid 70-års ålder och numera frisläppt fortfarande använder droger till och från. (Hennes första bok var intressant och läsvärd, nu kommer hon ut med nästa Dagbok från kvinnofängelset.)

Läste också en artikel om mord-på-menyn-middag. Man kan ju åka iväg till herrgårdar och hotell som ordnar detta, men artikeln beskrev om att göra detta hemma med gäster istället. Låter kul, och håller på att kolla upp vart man kan köpa det. Det verkar finnas hur mycket som helst, dock väldigt lite på svenska. Sökandet fortsätter!

Earth hour, amatörernas afton

Ikväll är det earth hour, nedsläckning mellan klockan 20.30-21.30. Att folk bara orkar, som om det skulle förändra något. Det är som att vi skulle hoppa över att äta på en timme och det skulle rädda alla svältande i världen. Har en känsla av att det är folk som gör minst som går igång på detta, som för att stilla sina samveten. Här kommer i alla fall lamporna lysa, det finns andra mer långsiktiga saker jag kan göra för klimatet.

Rea på pockets!

Igår startade Pocketshop sin ombyggnadsrea i butiken på Kulturhuset, 40% på rubbet. Var där på lunchen och fyllde på, får se om jag hinner förbi en sväng idag också!

Alla tecken tyder på..

Skattebeskedet kom tidigare i veckan och det låg på plus. Och idag kom NK kortet. Kan bara innebära en sak, fortsätta bidra till lågkonjunkturen med konsumtion.

Trevlig middag och luuugn kväll

Var på en trevlig middag ikväll på Grill, men eftersom det var övervägande par med så åkte alla hem direkt efter. Ingen sa något, men jag kan bara gissa att de ville hem och se slutet på Let's Dance. Så nu sitter jag här..
Och äta middag med par är en prövning, att se folk sitta och äta från varandras talrikar är inte fräscht. Eller så är det bara jag som är bitter, men vafan.

Det är bara hitte-på!

Appropå spågrejer, dagens horoskop för vågar på Spray.se är som följer;

"Detta är dagen att ta initiativ i förhållande till en betydelsefull person i ditt liv. Kärleken utvecklas med stormsteg."

Hahahaha, det ska hinna hända jävligt mycket den sista timmen på dygnet.

Torsdag, snart fredag!

Kvällens låtar blir lite gamla Moneybrother, It's been hurting all the way with you, Joanna och Stormy weather (eftersom jag inte kan bestämma mig!) 


 

Dags att bli spådd!

En kompis hörde av sig idag, han hade besökt någon spåkärring av något slag. Hon hade tydligen tjocka böcker också. Han hade blivit helt sålt eftersom kärringen tydligen hade prickat in allt möjligt rätt. Själv är jag skeptisk, de är duktiga människokännare som inte skäms att ta betalt för det. MEN, det är lätt och kritisera om man själv inte har testat. Så jag ringde henne direkt och fick en tid hos spåkärringen nästa onsdag. Nu är det upp till bevis!

Jobba och så var det ju Popcirkus

Usch, ikväll har jag suttit och jobbat. Jag har blivit mycket bättre på att minska övertiden, men något bakslag då och då får man väl räkna med! Dagen inleddes dessutom med störig huvudvärk, Popcirkus på Debaser var överraskande bra så det fick ju firas med öl. Efter SVTs kameror slutat rulla fortsatte Moneybrother och Håkan Hellström spela två extralåtar tillsammans, det var tufft.

Mina böcker på nätet

Funderar på att lägga upp mitt bibliotek på nätet, Google verkar ha ett relativt ok tjänst (på utbudet av böcker). Trist dock att det fortfarande är beta och väldigt begränsat i roliga features. En kollega hittade Librarything.com som såg lovande ut, men eftersom den bara indexerar titlar från amazon.com finns det få svenska titlar. Så jag satsar nog på Googles, den hade i alla fall alla mina Jostein Gaarder titlar på svenska och det borde vara good enough.

Ps. Fattar inte att bokus, adlibris eller något annan bokshop har lagt upp en liknande tjänst på deras siter. Det måste vara den ultimata lojalitetsskapande tjänsten för deras största kunder, bokmalarna..


Avkopplande naket och schack

Kvällens kroki flöt på bra, idag blev det ett mer utsvävande tecknande. När jag pratade med mig vän efteråt och hade även hon haft en mer lekfull stil, förmodligen ligger vi i samma fas i utvecklingen. Undra vad nästa steg blir, skuggor?

På vägen upp till krokin i Kulturhuset passerar man hörnet med schackbord som alltid är fullsatt. Medelålders män med djupa rynkor mellan ögonbrynen och händer som gnider hakor. Det är väl deras sinnesvila, och jag fortsätter rulltrapporna upp till min.

Så var måndagen avklarad

Nu är jag helt slut i kroppen efter skejten, nyduschad och äter smågodis framför Project Runway. Det kan inte bli bättre en måndagkväll.

Så var det dags igen

Så har Alexander McCall Smith gett ut ytterligare en bok i serien om Mma Ramotswe och damdektektivbyrån, Lycka och ett par blå skor. Och det är som att beställa en Mcfeast på McDonalds, man vet vad man får. Brotten är visserligen mindre uppseendeväckande men det flyter på i maklig takt. Som en kopp ljummen te, Roobios te för att vara exakt.
 

Omslagsbild: Lycka och ett par blå skor av Alexander McCall Smith

Söndagskväll och idioternas ögonblick

Helgen rusar iväg med party på fredagen, vila på lördagen och söndagen med IKEA och sedan besök från föräldrarna.
Nu är det Sanningens ögonblick,  folk gör verkligen vad som helst för pengar. Eller så bryr man sig helt enkelt inte. Som tjejen som svarade att hon inte älskade sin pojkvän som sitter i publiken. Eller killen som tyckte att homosexualitet borde vara förbjudet. Jag är ledsen att säga det, men det enda dom har gemensamt måste vara idioti.

Jag är otrogen mot min frisör

Klippte mig igår, när jag ringde för att boka tid frågade jag vilka tider min ordinarie frisör hade. Så valde jag en när hon inte kunde, tyckte det var ett diplomatiskt sätt att byta. Gårdagens verkade fatta lite bättre vad jag ville, så jag får nog fortsätta 'slumpa' klipptider när min frisör inte kan.

Så varför fortsätta gå dit? Det är nära där jag bor och min ordinare är bra på att tona håret, så det kommer hon få fortsätta med.

Cred till Comhem och den där Lyxfällan

Idag kom en ny fjärrkontroll från Comhem, efter att jag hade skickat ett mail och klagat på att min krånglade. Bra service att de agerade direkt, utan att jag behövde tjafsa med dom.

Och nu pågår Lyxfällan på TV, men lilla vän! Grabbhalvan som var med var lite charmig men när dom besöker honom igen har han klippt av sig håret. Suck, rakt in nördfällan.

Det går framåt!

Var och skejtade ikväll, och lyckades vända i rampen! Även om det är hackigt så var det ett framsteg. Ser fram emot nästa gång för att fortsätta träna. Och här är nya brädan!


Tingeling

Vilket liv det blev om Tingeling, lite humor kan väl ryssarna bjuda på. På globen blev det i alla fall ett riktigt lyckat inslag, Henrik Dorsin är humor.
 

Vår i sinne

Ikväll var det kroki, modellen var bra och tecknandet flöt på. Imorgon ikväll är det middag/ möte och torsdag andra planer. Börjar redan bli trött, men men det är bara att köra på. 

Många pratar om att det är fint väder nu, men jag tycks missa det helt. Men jag köpte ett par ljusa Tiger jeans i helgen, så jag har våren på mig i alla fall.  

Crazy for you

Hemma efter att ha skejtat, så kul! Kvällens låt blir Crazy for you med Heart!


Söndagens sista låt

Söndagens låt blir The Logical Song med Supertramp, avskydde den på 80-talet men har börjat uppskatta den på senare år. Att åldras är fascinerande.
 

Berny blue

Berny Pålsson har gett ut sin andra självbiografiska roman, Känn pulsen slå. Tyckte att hennes första roman Vingklippt ängel var tragisk, välskriven och gav en samtidskildring av psykiatrivården. Andra boken är hennes resa ur drogberoendet och hennes demoner. Boken var kanske mer självhjälp för henne än underhållande, men förhoppningvis har den hjälpa andra också. Kollade upp hennes blogg nyligen, och slutet i denna bok och fått en minst sagt oväntad tvist. Men så är ju livet, det viktiga är väl bara att försöka göra dom rätta valen.

Omslagsbild: Känn pulsen slå av Berny Pålsson

Får det lov att vara lite dominans och underkastelse?

Läste för ett tag sedan Ulrika Kärnborgs debutroman Myrrha. Såg fram emot en intressant roman som filosoferar kring vem som egentligen är herre och vem som är slav. Boken är en semi-sann historia från 1800-talet om ett smutsigt (bokstavligt talat) förhållande mellan en tjänsteflicka och hennes herre. Tyvärr så var den var rätt seg och blygsam i sin provokation. För att vara en historia från england, var romanen för svenskt skriven. Kanske går boken bättre hem i stugorna ute på landet, som är lite lättare att underhålla.

Omslagsbild: Myrrha av Ulrika Kärnborg

Helgen i korthet

Fredagen avslutades som sig bör med Rockband och öl på jobbet. Var på melodifestivalen igår och hade kul, efter det blev det barhäng på Olssons Skor. Idag har det fikats på stan med en vän och ikväll var det min kära fars födelsedag. Så är det måndag imorgon igen! Men det blir en kul start med skate och kroki på agendan.

Har nu suttit och skrivit ett brev till min brf som är en never ending story. Att dom ens orkar käfta med mig, jag är en outröttlig källa när jag vet att jag har rätt. Ser fram emot deras svar.

Tom Jones is back!

Eftersom det var så mycket roligt ikväll, måste jag bjuda på en lite töntig låt. Och jajaja, jag tycker den är lite bra. Tom Jones med If He Should Ever Leave You.
 

Vi var faktiskt inte äldst..

Direkt efter jobbet drog jag och en kollega till Fryshuset för att skejta, och jävlar vad kul det var! Alla var så duktiga och vi var så dåliga, men jag tränade på att hatta och så latjade vi i rampen. Ser verkligen fram emot nästa gång!


Jag har köpt ett monster

Nu förstår ni, har jag köpt TV. Hemkörning och allt. Tyckte att 50' inte verkade så värst stort i affären, men jäuvlar vad stor den är! Jag inser nu att en 42' inte hade varit lika vulgärt. Har lust att stanna hemma imorgon kväll för att glo på TV! Det är nästan perverst.

Hello and sleep tight!

Måste försöka varva ner, så kvällens låt blir av det lugnare slaget. Shakespears Sister med Hello (turn your radio on)!
 

Gaddad, inslagen och klar!

Hahaha, nu är det klart! Och snyggt blev det, har trots inplastad skulda speglat mig i evigheter. Testat kläder. Speglat mig igen. Om några veckor kommer den vara lika självklar som resten av min kropp. Grandiost!

Ps. Jag frågade tatueraren vad tatueringen skulle kunna förväxlas med. Själv tänkte jag på en gitarrhals, han tyckte Angelina Jolie's tatuering. Det blev lite tyst, så han fortsätter - Ja, alltså eftersom du inte har en kropp som Ricki Lake. Ytterligare pinsam tystnad.

Måndagens icke-cover

Har legat efter med bokrecensionerna, men det kommer en annan dag! Ikväll blir det orginalet av Everbody's Changing med Keane. Alldeles bra.
 

Sök och du skall finna!

Har surfat en crash-course i EKG på Internet, har nämligen två utskrifter att välja från..
Nu vet jag vilken av utskrifterna som är elektroderna kring hjärtat (V1-6) och avledningarna fästa på armar och vänster ben (aVL-III). Puh! Bara fråga mig om ni vill veta något!

Äntligen dags

Ikväll är det tvätten som gäller men roligare grejer är på gång, imorgon är det dags för tatuering! Voine voine vad spännande!

Musikmarathon med Allen

Nu har jag suttit och jobbat hela kvällen, för bättre koncentration hjälper musiken till. Ikväll blev det Lily Allen, låten Fuck You (very much) är riktigt bra. Men här kommer en tidigare låt, en cover på Keane, Everybody's Changning. Bra grejer!
 

På jakt efter en ny TV

Flanerade idag på stan och kollade in TV apparater, vilken djungel! Skulle vilja ha en 46tum, men utbudet ligger mest runt 40. Och med ett begränsat urval, kränger naturligtvis säljarna på den dom har (och därmed inte den bästa nödvändigtvis). En kopp the på Waynes för att samla intrycken, men gav upp. Samsung eller Sony, vad är det för skillnad?

El-Gigantens enda alternativ för LCD 46' var en Samsung, men hur vet jag att den är bra? Säljaren sa att tjejer gillar Samsung, hade lust att fråga vad han menade med det men höll flickaktigt igen (gör Samsung dildos?)

Man kanske borde åka ut till förorten, eller bara ta första bästa i stan. Min magic eight ball får svara senare i veckan.

af Ugglas till final

Läste att Caroline af Ugglas gick vidare, oväntat eftersom vi är ju ett schlager/dansbandsland men å andra sidan älskar vi ju att stå upp för de mindre belevade (se dokusåpor). Vi har ju faktiskt skickat iväg Roger Pontare och hans cirkus till Eurovision så det kanske inte är helt omöjligt att hon går hela vägen. Men troligtvis inte.  
 

Snabbrepris av helgen

Helgen har rusat iväg med utgång i fredags och mycket trevlig middag och bio igår. Fredag den 13:e var lika bra som förväntat, att övriga biopubliken snittade på 15år och pratade sig igenom filmen vara bara charmigt. Här hemma har digitalboxen hängt sig så jag kan bara se kanalen Travel&Living, men undertexten - Förlåt mig Collin - Som om du vore perfekt! fastfrusen. Borde kanske tvätta och städa idag, åker nog iväg och kollar på en större TV istället.

Dags att boka tid för tatuering!

Fick motivet till min tatuering tidigare idag, så nu är det äntligen dags! Har mailat tatueraren och hoppas att jag får en tid snart. Det är en speciell persons hjärtslag som ska pryda min skuldra/rygg. Hade tänkt att bara ha en linje men nu blir det nog alla sex när jag har sett hur EKG utskriften ser ut. Fan va kul! (Och som tur hade han bra (och snygg) hjärtrytm!)

Hej Morrissey

Ikväll är det jobba som gäller, men med Morrissey går det lättare. Här är en favorit, The First of The Gang to Die. Hepp från ett öde kontorslandskap.
 

Kasta kläderna och fram med pennorna!

Så var det kroki ikväll igen, ny modell och jag anade lite framsteg. Eller så var det modellen som var duktig. Hursomhelst, kul var det i alla fall! Jag har börjat teckna lite hemma och för att hitta proportionerna har jag använt nedan modellfigur från IKEA. Har fungerat prima och den kostar blygsamma 49 spänn!

Tisdagslåten

Han har passerat bäst före datumet för ett frikort, men jag skulle tveklöst hålla Leonard Cohens hand. Här med låten Future från slutet av filmen Natural Born Killers.
   

Charter, kan det vara nått

Det blev visst TV marathon ikväll, för nu är det Charterhjältar. Har inte sett det innan, men faktiskt rätt kul. Det var länge sedan jag själv reste på charter, men inget tycks ha förändrats! Reser hellre på vinterhalvåret, men det kanske skulle vara dags för en resa till sommaren. Det borde vara som en veckas lång åbo-kryssing.. Hahaha fyfan.

Jag bara råkade zappa förbi..

Sitter och käkar min pastamiddag och 'råkade' hamna framför Dr Phil (brukar aaaaaldrig kolla annars). Ämnet för kvällen är barn som är könsförvirrade, dvs pokar som vill vara flickor och omvänt. Det skrämmande är inte förvirrade barn, utan det är de religiösa fanatikerna som släpps in i debatten. I detta fall påpekar de att det är föräldrarnas fel, att man som förälder måste tvinga sitt barn att leva de kön som de har blivit födda till. 
Ibland känns lagomlandet Sverige som ett rätt bra land att bo i.

Dylans söndag

Hade riktigt trevligt igår kväll med vin och vänninor, det måste vi göra om snart! 
Ny vecka och ny månad, här är lite skön musik på vägen, Bob Dylan med I Want You.
 


Laddar inför våren

Hittade idag helsvarta Converse efter en del letande på Scorett i Segelgången. Har redan vita (gråa) men dom är för skitiga att ha till kavaj.Converse är bäst för longboard och jag behöver ladda inför våren. Med svart kan jag skejta till jobbet, men ändå vara representabel. Kunde inte bestämma mig för hög eller låg modell, så det blev båda. Nu måste bara snön smälta och gruset sopas bort!  


Omöblering av tavlor

Efter lite påtryckningar har jag nu bytt en tavla i vardagsrummet, tyckte själv att det var lite kitch att blanda in en IKEA men det verkade jag ganska ensam om. Och jag hade glömt bort att det faktiskt var lite mer arty med min stora LEK tavla, så sagt och gjort!
 

RSS 2.0