Går det att custombeställa duschdraperi?

Avskärmare med vete inlaminerad för blygsamma £2,500 på Farm21. Däremot skulle jag kunna tänka mig ett duschdraperi i samma mönster. Det skulle vara fränt. 
 
  

Upptäckte en bra låt i mitt musikbibliotek!

Jack Johnson med Talk of the Town. Hittade inget embedded att sno från Youtub, men från en Japansk hemsida gick det desto bättre..


Åldersnojjan håller i sig

Kom hem efter lite övertidsarbete och började zappa på tvn med min obligatoriska fil/ müsli middag (snälla Axa, ta bort bananen ur F-müsli Frukt). Stannade till på SVT som just börjat sända Kulturnyheterna. Tänkte att nu gäller det, hur mycket kultur klarar jag av, har jag börjat förpuppats till en kultukofta? Minutrarna gick, sen några till, och några till, sen vart det slut. Jag såg hela programmet. Processen har alltså börjat, jag har börjat åldrats. Gulp.

Bråding har gjort en Britney!

Javisst, hon har rakat bort allt hår med hjälp av en kompis. Se hennes egna bilder här. Efter att ha följt hennes blogg ett tag börjar jag känna för henne, bra tjej det där! You go girl!

Hallådär singelpojken, this is for you!

Min bloggkompis, vi kan kalla honom singelpojken, har lite svårt att somna. Själv somnar jag snabbt (drömmer visserligen så förbannat, men det är en annan historia).

Men min metod för att somna hyfsat tidigt är enkel:
Ordna ett kopp med Friggs ört te Kvällro och eventuellt kakor. Och en bok. Ingen TV eller radio. Enbart sänglampan tänd. Efter 10 minuter sover jag, önskar att jag kunde vara vaken längre för att hinna läsa mer. Det är också viktigt vilken kopp och bricka du använder, snåla inte på krutet här. Och naturligtvis, en bra bok som du ser fram emot!


Det här med så..

Jag har börjat reta mig på att folk lägger till "så" i tid och otid när de avslutar en mening. Så.
Som ett extra utfyllnadsord. Så..
Eller för att understryka vad man just sagt. Så.
Eller bara för att byta ut det gamla slanget typ. Och så.
Det är retligt, sluta! Så.


Storhetsvansinne i trapphuset

Ikväll hade brf gemensam städkväll vilket innebär att tömma soprummet. På grund av min ryggskada fick jag istället fylla i nya namntavlan i trapphuset. Handikapp är inte helt fel ibland.

När jag kom till mitt efternamn insåg jag att jag nu hade makten att göra mitt namn lite extra framstående. Kanske göra större mellanrum mellan varje bokstav. Men storhetsvansinnet la sig och jag slutförde tavlan helt demokratiskt (förutom att det saknades två N). 
 


Och kvällens sista blir..

Nu måste jag försöka jobba vidare, men en sista dansen hinner vi ju med! Fleetwood Mac med Go Your Own Way. 
 


Arkitekturmuseum och mot pepparkakstider!

I söndags var det ju traditionell kultursöndag, så det blev ett besök på Arkitekturmuseet. Blev väldigt förtjust i en terass helt i trä. Det platta trägolvet hade sluttande vinklar att luta sig mot, likt kantiga koner. Tyvärr hittade jag inga att bilder, men det var förtjusande minimalistiskt, praktiskt och helt i naturmaterial. Fin kombination det där.

Den 9:e december öppnas Pepparkakshus 2008 i Arkitekturmuseet med temat ekologiskt och ekonomisk hållbarhet. Helt rätt i tiden! Boka in det i kalendern kompis!
 


Är det ett barn eller en dvärg som gömmer sig under dräkten?

Sympatisera fler handikapp? (och om olydiga dvärgar)

Hade en besiktningsman hemma idag för att kolla rören i badrummet. Han påpekade i förbifarten att mitt badrumsgolv egentligen inte är godkänt då det överstiger 2,5cm till det angränsande golvet. Det är inte handikappsanpassat. Det fick mig att fundera.

Om man nu måste handikappsanpassa alla hem, varför anpassar vi inte efter andra handikapp då också?

Borde inte alla produkter även vara märkta med blindskrift? Borde inte allt som sänds på TV även vara döv tolkat? Och borde inte alla butikshyllor ha en maxgräns på 150cm så att alla dvärgar når ända upp?

Mannen på bilden gnäller inte om mathyllor. I denna artikel berättas om hur dvärgar smugglas ombord bussar i sportbagar och rånar de andra resenärernas bagage. I Sverige. Och artikeln använder denna bild som ett exempel på en dvärg. Nog ser han lite farlig ut.


Första avslöjandet..

Jag har blivit avslöjad genom min ack så diffusa bild.. Auuurhg, tänkte ju att detta skulle vara bloggen om mina lite töntigare inofficella intressen. Men låt gå! Här ska ni få ytterligare en lite pinsam låt jag gillar. Vem vet, jag kanske startar en hype kring uncoolness.
Nina Simone med Mr Bojangles.


Att dricka té i sängen..

Kom på att jag borde vara mer eko-vänlig och shoppa mindre, eller rättare sagt mer sällan fast dyrare per gång. Därför skippar jag nu idén om att köpa ett sängbord och helt sonika använder en bricka istället! Javisst förstår ni, för det finns det gott om. Rotade runt och valde denna godbit från Marimekko.
 


Sökte på sängbord och fann..

Surfade runt på nätet och snubblade över allt möjligt fult och konstigt. Kan ni tänka er att nedan sängbord idag finnas att köpa på Halens? Vet inte om det gick att köpa sängen dock. 


Halens, där lagret aldrig tar slut


Undra om det går att dra runt husvagnen med snöret, det hade ju varit för galant

Det där med bara en drink till..

Gick ut igår och hade tänkt ta det lugnt. Det sista jag minns är att jag står med en främmande kille och jag kände mig sådär charmig. Jag gick på om min 30-års kris. Han var 26.
Så pinsamt. Det är en tung söndag. Och så är det ju dessutom kultursöndag. Min kulturvän hörde av sig och han kommer om 13 minuter. Vet inte vart vi ska, men mina enda krav är att det inte är bullrigt och att det måste finnas ett fik.

Vincent Furnier ny programledare

Visste ni förresten att på lördagskvällar är Alice Cooper är programledare i radiostationen Rockklassiker 106,7? Radiostationerna verkar nu ta upp kampen om att behålla lyssnarna, ett charmigt tilltag.

Ekotrenden död?

I alla fall enligt Hanna Brodda's artikel i e24.se. Och folk är förbannade, med all rätt. Som jag skrev, jag köper hellre ett ekologiska alternativ men finns det inget val är det kört från grunden.
Och det är nog lätt att säga att det inte finns en efterfrågan, när de ekologiska alternativen som finns är fula. Eller att det står att det är en ekologisk produkt över hela bröstet.

T-shirt från Lindex.
Jag vill köpa eko-medvetet, men jag är inte intresserad av att delta i någon proaganda.

Att vara miljömedveten

Jag försöker vara någorlunda miljömedveten. Köper rätt mycket ekologiskt om det finns som valbart alternativ (förutom frukt som börjar möggla direkt). I inredning försöker jag välja naturmaterial som är återvinningsbart. Har lite skuldkänslor för morgontidningen som känns överflödigt när allt finns på Internet, dessutom läser jag dem inte. Jag har ingen bil.
Och eftersom jag är vegetarian innebär det en fisande ko mindre. 

Mitt senaste drag är att ställa diskmaskinen på 30°. Funkar lika bra och dessutom borde det slita mindre på porslinet. Känns bra det där.

Arbete till fågelkvitter

Sitter och jobbar hemma. Brukar strö ut vildfågelfrö i ena balkonglådan och det är rogivande att höra fåglarna kvittra därute. Fröer är trevligare för då stannar fåglarna lite längre, har testat talgbollar men dom tar dom med sig! Måste vara fåglar av större kaliber som orkar släpa med sig dom.

Appropå vampyrfilmer

Ni förstår ungdomar, för många år sedan nu tyckte jag att The Lost Boys var den bästa film jag någonsin hade sett. Mina kompisar tjatade om Dirty Dancing, men jag ville alltid se The Lost Boys. Så det var bara att spola tillbaka VHS bandet.
Här är riktigt bra musik från filmen, Cry Little Sister med Gerard McMann.
 

Han den där Holknekt

Snubblade över en intervju med Per Holknekt. Hans badboy förflutna, skatekarriären och att han tillslut gjorde något vettigt med sitt liv gör honom lite småhet. Det är inte helt enkelt att hitta klassresenärer, singel dessutom. 
Nåja, intervjun med honom var rätt intressant och var väl värda några minuter.

Fredags-singel-ingen-alkohol-inga-män-kväll

Kom hem. Bytte om till mindre snygga men desto skönare kläder. Åt mig mätt på morötter och godis framför gamla avsnitt av Ghost Whisperer. Tände en brasa och grillade marshmallows. Funderade på att det kanske skulle vara trevligt att träffa någon. Eller det kanske är för tidigt än. Satte mig här. Jag kommer inte träffa någon ikväll i alla fall. Har det rätt bra ändå. Ska nog ordna lite te, slöglo på TV med brasan knastrandes i bakgrunden. Lite sådär bitterljuvt.

So wrong, it's right

Har en promotion CD i min ägo som heter So wrong, it's right. Det är en mix av gamla låtar som är så enerverande att man nästa börjar undra om dom kanske inte är lite bra ändå.

En av låtarna på skivan spelades på Konsum häromkvällen, jag hade precis kommit till kassan och där sitter kassörskan och kraftfullt nynnar på en helt annat låt. Det märkliga är att hon inte slutar nynna. Antingen måste hon verkligen, verkligen hata låten eller så hoppades hon förmodligen på att bli upptäckt.
Här är den i alla fall, The Sweet med Co-co.
 


Så äntligen fredag..

.. Men ändå inte. Behöver jobba snor-snabbt imorgon för att slippa behöva göra det i helgen. Jag måste komma ihåg att ta med tior till cola maskinen.. Och köpa med muffins på lunchen för att kunna socker-boosta på eftermiddagen. Det är ju inte hela världen att jobba under helg, men det hade varit skönt att inte ha det hängande över mig. Har ju bland annat planerat in kultursöndag på söndag. Kanske jag borde ha gympaskor imorgon, så jag kan dubbla farten mellan skrivaren/ kaffemaskinen/ mitt skrivbord..

Är det inte förtjusande taklampor, så säg!

De är tillverkade av den Danska designern Tom Rossau ochfinns i storlekarna 20x80/110cm. Lamporna är gjorda av långa tunna remsor björk vilket gör att glödlampan lyser igenom träets fina struktur. Så naturligt snyggt. Båda storlekarna inköpta på Showroom shop gallery Adesso i Stockholm.

Bloggskvaller

Har en uppgörelse med mig själv att inte blogga på arbetstid, nu är det lunch så då är det undantag. Snokar igenom diverse bloggar för att hitta senaste skvallret. Då pratar vi inte Aftonbladetskvallret som kommer två veckor senare och censurerar bort de mest intressanta spekulationerna.
Men hittade inget spektakulärt idag. Blondinbella drar igång sin blogg på söndag igen. Papa Dee släpper en ny singel med viss vinkling. Alla undrar vad är det egentligen med Lulu Carter och tjat om Katrin Zytomierskas nya erbjudanden och avtal med TV400. Och så vidare. Hepp. 

Bring on the guns!

Vill bara att berätta att jag för tillfället känner rasande hat mot de hantverkare som för tillfället renoverar i min lägenhet. Hata är ett starkt ord, men inte ens tillräckligt för vad jag känner nu. 
Idioterna bilade upp en vägg idag och förmådde inte att täcka dörrarna till mina angränsande rum. Resultatet är att större delarna av min lägenhet nu är täckt med ett tjockt lager fint damm och luften är tät.

Mitt hem är ett av mina djupare intressen och jag har lagt ner en förmögenhet på möbler, inredningsdetaljer och elektronik. När är allt här är över kommer jag se till att deras rykte på Internet kommer att vara välförkänt.
Dom har förklarat krig och krig kommer dom att få.

Kvällens låt blir passande Shelly och Skyler från South Park som sjunger Turds song.
 


Brev till Samhället (och utlandet)

Så var det Akademibokhandeln som först fick in Shantaram i normalpocket! Ska bara avsluta Brev till Utlandet av Eric Ericsson ikväll. Läste innan den Brev till Samhället, vilket var en vansinnigt underhållande bok. Böckerna har några år på nacken, men har man inte läst dom är det ett måste!
Omslagsbild: ISBN 9789189632707, Brev till samhället   Omslagsbild: ISBN 9789189632493, Brev till utlandet

På jakt efter Shantaram

Har sedan förra veckan sprungit på Pocketshop, Akademibokhandeln och den där billigare bokaffären på Regeringsgatan på jakt efter Shantaram i normalpocket. Dag efter dag, men ingen bok. Tydligen ska boklasset ha lämnat grossisten, så vilken dag som helst nu. När man är nörd, vill man ha grejjerna snabbt. Jävligt snabbt. Och man ger aldrig upp. / S

Slipp din värk - med vanlig salva

Expressen idag, Cecilia får sin spänningshuvudvärk lindrad med gammal salva. Finns det något hon skulle kunna göra för att slippa att huvudvärken helt?



Kleerup, O'Connor och Morrison

Kleerup är riktigt värdelös på att blogga, han verkar bara kunna spotta ut sig en youtube-video var tredje dag och det är alles. Hoppas inte Nyheter24.se betalade allt för mycket för eländet. Appropå människan, varför får han all cred för låten Longing for Lullabies när det är Titiyo som framfört den?
Om jag säger Nothing compares 2U med Prince? Ringer inga klockor? Nej, just det, låten är framförd av Sinéad O'Connor.

Nog om det, här är en riktigt bra låt. You give me something med James Morrison. Om vi ska vara Kleerup-pet-noga är låten skriven av James Morrisson och Eg White, som även producerat låten. Kom ihåg det nu. 
 

Lite mer töntiga låtar var beställt..

Här är Ted Gärdestad med för kärlekens skull!
 

Kolla in den här koppen!

Som smyg-nörd är jag väldig förtjust i porslin. Märkesporslin. Har många serviser. Inte en enda är från IKEA. Nedan är Iittala Taika. Denna är den senaste, fick två i present och fler ska köpas imorgon på NK. (Med seriöst töntiga intressen räcker det inte bara med två koppar.)

Taika betyder magisk på finska

Nytt té - Buddha

Förkovrade mig nyligen på NK Kaffe & Tehandel. Efter många doftprover fastnade jag tillslut för Buddha, ett grönt japanskt sencha te med smak av hallon och björnbär. Inte alls så sött som det låter och fullt med torkade björnbär och hallon som är en fröjd för ögat. 

Den här Färjan..

Sitter och kollar på Färjan, helt vansiningt pinsamt.. och kul. Om du missat eländet, kom i kapp på kanal.se som visar alla tidigare avsnitt.

Biljetten Fadde

Fadde har nu lagt upp bilder från gårdagkvällen med sin nya flinga, jag tog mig friheten att låna några. En tanke har slagit mig..
Tjejen har gjort ett utvik i Slitz. Karriären går i stå. En idé om Faddes eviga publicitet vaknar till liv. På sin blogg skriver Fadde vart han brukar vara dörrvakt. En enkel biljett till krogen och tre veckor senare helsida på Expressen. Smart brud.


Fadde ser lite frånvarande ut..


..men gladast var nog räven...

Fadde är kär

Fadde har en ny tjej sedan några veckor och igår bjöd hon ut honom på middag minsann. Hon berättar själv i Expressen: "I kväll (i går kväll) har jag bjudit ut honom på dejt, hyrt limousine och bokat bord, säger Sandra Tijero och ler."
Slå på stora trumman ser jag, bokat bord och allt.

Sista dansen för ikväll..

..blir France Gall med Ella, Elle L'a!



Futuristen

Har avslutat Futuristen av James P Othmer, historiens idé är intressant men så mycket schäbbel. Det är tydligt att det är en debutroman och skulle kunna blivit så mycket bättre om han höll sig till ämnet. Är förvisso tillfreds med att jag klämt boken så att jag vet vad kreativa chefen på Young & Rubicom försöker förmedla, men önskar att jag hade betydligt lägre förväntningar från början.

Omslagsbild: ISBN 9789170015298, Futuristen

Åldersnoja och ännu en cover

Så var det ett nytt decenium att se fram emot. Lite vemodigt. Man är tydligen ingen ungdom längre. Nu saknas bara otacksam man och snoriga barn för att man ska hänga med i schemat av förväntningar, men det lär vänta några år till. För mycket kul, för lite tid.

Inslaget i ett paket var symaskinen som önskat, ser avancerat ut. Får lära mig någon annan dag när bakruset har lagt sig. Och andra förträffliga paket av fina vänner. Ikväll blir det bara mjuk musik i öronen, som den här, Eva Cassidy med Fields of Gold.
 

The ortoPilot

Så var det dags för en cover igen, denna gång låten Valerie tidigare gjord av The Zutons och sedemera Amy Winehouse. Det är The ortoPilot igen, men nu hårigare och med en förvirrande ful tröja.


Nu börjas det..

Vaknade av att det ringde frenetiskt på dörren imorse. Förrvirrad kastar jag mig upp, på med morgonrock och kikar i titthålet. Nån unge med en av mina grannar. Öppnar, och ungen säjer visst någonting ur en katalog och grannen påpekar att det är hennes barnbarn. Jaja, ge mig katalogen. Jag har något yrvaket minne av att jag pekade ut en bunt julvykort och ett halsband enbart för att bli av med dem snabbt. Herregud, vad ska jag med det till. Nu är jag i alla fall kanske lite mer populär hos grannen, alltid nåt.

Jäkla svårt att avläsa folk nuförtiden

Handlade hem müsli på vägen hem ikväll till middag. Och annat som följde med i korgen. Killen om kom efter mig i kassan hade bara en påse potatis. Det var allt. Kostade nån tia.
Det är en beundransvärt att bara kunna köpa det man går in för att handla och inte lockas att plocka med sig nån tidning, mjölk man aldrig kommer att dricka upp, frukt, shampoo (om det skulle ta slut) och annat lite bra att ha.
Funderade på om han hade dåligt med pengar eller om han bara hade stark självdisciplin. Kunde inte avgöra.

Var tidigare idag på Apoteket och krafsade på mig lite hud-grejer när jag hör en kille som står i recept-kassan och pratar i mobilen. Han säger att det inte finns tillräckligt med pengar på kontot, det räcker nog bara till sprutorna. "Jag tar bara sprutorna, jag får hämta ut resten imorgon när jag har ordnat pengar." Det fick mig att undra. En missbrukare som hämtar ut rena sprutor eller.. sprutor till en sjuk familjemedlem. Diabetes kanske. Rörde mig längst hyllorna för att försöka avgöra saken genom att se honom. Men det var 50/50. Klurigt.


Och sen den här låten..

Monoon med Tokio Hotel. Jag har lite svårt att erkänna att jag gillar låten. Lite sådär pinsamt.
 


Här ska ni få er en riktigt bra låt

Mason Jennings med Butterfly. 
 


Det tredje rummet

Jag bor i en trea, och det tredje rummet brukar jag rätt ofta ändra om. Ett tag var den en attelje. En annan gång var det toarummret till min dåvarande katt (enbart en kisslåda). Sen hade jag det till Guitarr Hero rum. Och så var det ett tag ett matrum. Tänkte göra det till yoga/ meditations rum, men kom på att jag sysslar ju inte med sånt.

Ikväll ändrade jag det till en extra hall för skor, jackor, hattar (som jag aldrig använder) och väskor. Men bara det som jag faktiskt använder, resten har jag knögglat in i olika garderober. Känns bra. Just nu. Tror jag.

Hell yeah!

Har kollat Kleerups blogg igen. Kanske han kände att han tog sig vatten över huvudet med att ta med Peter Gabriel och Kate Bush på sin blogg. Nu har han kontrat med Kraftwerk, Van Halen, Mötley Crue. Kleerup vill nog visa sig på hårda sidan.
 


Backa bandet!

Aouch, så naiv jag var varför Blondinbella slutade blogga.. Bloggerskan Lindacoolast har ju koll på det mesta. Hursom har ju "Blondinbella" börjat blogga igen på 1000apor. Elakt men kul (så är jag ju smal också). 

Göra egen müsli?

Jag äter ofta müsli med fil till middag eftersom jag är för lat för att laga mat (och kan bara laga en maträtt). Tanken slog mig att man kanske skulle göra sin egen müsli, så man får den precis som man vill. Favoriten är annars AXA F-müsli Frukt, eftersom den har procentuellt mest frukt. Men de torkade bananerna.. inte gott.


Adele..

har inte fått den uppmärksamhet hon förtjänar, för bra är hon. Här med Melt my heart to stone.
   


Blondinbella slutar blogga!

17år. Går i gymnasiet. Lite tafsad på. Lite uppmärksammad i media. Och sen bloggen ovanpå allt. Klart tjejen behöver en paus. Buhu.


Ljuva höst

Gick igenom Humlegården idag och möttes av den ljuva hösten.


Det här med..

Te. Jag dricker inte kaffe men mängder te. Och jag är noga med vad jag dricker. Vanligtvis handlar jag mitt te på NK, inte bara för deras stora utbud men också för deras tålmodiga service. Gillar inte påste (förutom Twinings Pure white tea och Friggs Pepparmynta).

Jag dricker vanligen vitt te, ibland grönt. Favoriterna just nu från NK är Lust & Fägring (jordgubb, citron, grädde med dekorationer) och Raspberry Physalis som även är dekorerat med detsamma. Dekoration är ju viktigt, precis som smak och lukt vill jag helst att det ska se smakligt ut också. 

Det finns ytterligare en favorit, ett ekologiskt örtte kallat Love av märket Sonnentor som innehåller hempa(!), grönmynta, persilja, citronmyrten, kyndel och solrosfrön.   

Helst dricker jag te ur kanna (keramik) och använder då engångsfilter från NK. Viktigt att tänka på med vitt te är att inte låta vattnet koka när det blandas med teét och det ska enbart dra någon minut. Ört-te brukar däremot behöva dra närmare 5-7 minuter.

Visste ni förresten att te är den näst vanligaste drycken i världen, vatten ligger på första plats. 

Går det att bli nördigare än så här? ;o) 


Nog om golvlampan, nu är det klart

Upp och hoppa. Kom på sent igår kväll att jag har ju en herrans massa lampskärmar, så jag hade lampskärmsmanekäng. Så här blev slutresultet. Orgel foten från IKEA, men med en annan lampskärm som tidigare är köpt på IKEA. Nu måste jag hasta iväg på brunch!


Golvlampa nu inköpt, men..

Hann med IKEA innan bion och köpte lampan Orgel (se tidigare inlägg). Monterade upp den nyss, men är lite osäker. Sitter och glor på den nu. Funderar på om denna lampa kanske skulle funka bättre. Får sova på saken. Retligt.
 
KROBY Golv/ läslampa
Kroby 249 riksdaler

Tropic Thunder och Downey JR

Såg Tropic Thunder ikväll, rolig film som höll någorlunda hela vägen. Kan visserligen förstå protesterna att de driver med efterblivna, men det är väl inte för inte som det var kul. Tom Cruise rollkaraktär var klart oväntad, trodde han hade regler att hålla sig till i kyrkans namn.

Trevligaste överraskningen var Downey JR. Mjau! Såg honom första gången i Less than Zero (1997) och har sedan dess till och från glömt bort guldkornet (han har ju inte direkt gjort någon komet karriär). Men här är han igen!



I väntan på Shantaram

Shoppade runt idag, in på både Pocketshop och Akademibokhandeln och hörde mig för om Shantaram av Gregory David Roberts hade kommit ut på pocket. Slutet på nästa vecka förhoppningsvis. Just nu finns den i storpocket, men föredrar mindre formatet eftersom den är lättare att ha med sig. Den självbiografiska boken har fått mycket bra omdöme och historien gör mig nyfiken. Jag får hålla ut några dagar till!

Omslagsbild: ISBN 9789173370837, Shantaram

Golvlampa till vardagsrummet

Det är faktiskt facinerande hur billigt det är på IKEA och till ett hyfsat schysst utbud. Tycker att det är lite mörkt i ena hörnet av mitt vardagsrum och kollade upp golvlampor på deras hemsida. Kanske någon av dessa skulle passa (yes box, i naturmaterial). Ska ringa en singelkille och kolla om han vill skjutsa. 
ORGEL GolvlampaHÖRUP Golvlampa


Orgel 299 riksdaler                                                                 Hörup 199 riksdaler


Akustisk cover på No Tomorrow

Hittade en amatör cover på Orson's låt No Tomorrow. Charmig! Visste ni förresten att det laddas upp 13 timmar videomaterial varje minut på youtube. Otroligt. Här är en av dem.


Kleerups nya blogg

Har kollat in Andreas Kleerups nya blogg, killen som främst är känd för att vara Gynnings nya kille. Det går trögt, ett första inlägg (en intervjuv) sen bara youtube klipp. Han senaste klipp är Peter Gabriel & Kate Bush gamla låt Don't give up. Är det ett meddelande till Gynning? Vill han visa att män också har känslor? Eller är det bara en låt han gillar och inte tvekar att lägga upp på sin blogg? Hans oväntade låtval väcker frågor!



Kleerup, mannen som gärna visar sina känslosamma sidor

You pay peanuts and you get monkeys

Helt förtjusande, två apor som arbetar som servitörer..


Nu ska ni få se på något riktigt fint!

Jag gillar saker väldigt mycket. Att köpa saker. Att fylla mitt hem med riktigt fina saker. Och vad jag är intresserad av har ju skiftat med åren, men den senaste tiden har jag blivit lite insnöad på naturliknande saker. Och här har ni något riktigt fint. Det vill säga puffar/ fåtöljer/ soffor i imitation av stenar från livingstones.fr
 


Jag önskar mig en symaskin!

Jag fyller år snart och har önskat mig en symaskin. Jag har det mesta jag behöver och vill ha, men en symaskin skulle sitta fint. Jag har en romantisk dröm om att jag ska bli duktig på att sy och göra om mina kläder, göra nya och bli sådär lekfullt bohemskt chick. Jag kommer vandra runt i små sybutiker och köpa vintage mönster och sticka mina egna halsdukar efter egna mönster. Jag tror dock att jag inte kommer att ha tillräckligt tålamod allt det här.. Men att få en symaskin är i alla fall en start!


Katie Melua vs. Leonard Cohen

I morgon har Katie Melua konsert här i Stockholm, hon är bra men Leonard Cohens orginalversion av In my secret life är aningens bättre. Purrrr.



Jag är tydligen en såndär bricktant

Idag när vi var på utflykten, hade jag släpat med mig min relativt nyfunna (och singla) killkompis. Jag visste inte vad han skulle tycka om kulturella aktiviteter, men det gick i alla fall hem. Och nu börjar vi lära känna varandra.. 

Vi stod i kön på Moderna Museets presentshop för att köpa inträdesbiljetter när han plötsligt viskar "Jag har alltid undrat vilka det är som köper sånna där brickor, nu förstår jag" och så nickar han mot en tant som samlat på sig en bricka med matchande servetter och coasters.
Mmmh.. svarar jag. Och funderar på min Josef Frank bricka jag köpte på Svenskt Tenn med matchande coasters. Och kudde. Och väska. 
Mmmmh, svarar jag igen. "Ska vi gå och kolla vad den kostar?"    


Tidigare inköpt bricka från Svensk Tenn, Tulpan av Josef Frank

Söndagskultur

Var idag på på Nationalmuseet's utställning Lura ögat. Trots det regninga vädret var det många som hade hittat dit och ett tips är att köpa inträdesbiljetten i deras presentbutik så slipper du köerna. Det var en bra utställning, lite surrealistisk att gå runt och förvänta sig att bli lurad. Vissa var inte helt övertygande medan andra var oväntat förbryllande.

Därefter släpade jag med mitt sällskap till Moderna Museet för att se Tid & Plats: Los Angeles 1957-1968. Även den sevärd, men hela Moderna Museet är värt ett besök. Förutom att se Picasso, Edward Munch, Rembrant och Salvador Dali så är det en fröjd för alla sinnen (nåja, kanske inte luktsinnet). 

Passade även på att bli medlem i Moderna Museets Vänner och ser fram emot mer frekventa besök framöver! (och alla andra museer som ingår i medlemskapet)

And I am telling you..

Jennifer Hudsons röst är helt fantastisk, cheesy ja, men helt perfekt cheesy.


Tjuvgods..

Kolla in tjuvgods.se som säljer produkter gjorda av svenska fångar. Hade dom haft lite mer grejjer att välja bland hade jag gjort en beställning. En halsduk eller ny mössa hade inte varit helt fel, dessutom lokalproducerat! :o)

Hemlös - Med egna ord

Veckan som gick läste jag ju även Hemlös - med egna ord, texter av hemlösa människor 1997-2007 (tidigare utgivna i Situation Sthlm). Rekommenderar verkligen denna bok, inte bara det att överskottet av boken går till Situation Sthlm utan jag fick en mycket djupare förståelse för våra medmänniskor utanför vårt sk trygga samhälle. En stor del av de hemlösa kommer från ett tidigare liv med familj, boende och arbete men där något gick fel. Och efterhand tiden gick, blev det allt svårare att komma tillbaka. Denna bok borde vara obligatorisk i alla skolor. 
Omslagsbild: ISBN 9789185625710, Hemlös - med egna ord. Texter av hemlösa människor 1997 - 2007

Veckans böcker

Har nyligen läst Johnny Cash (med skrivhjälp av Patrick Carr) självbiografi vilket var underhållande och något insiktsfull. Gillar hans musik och skrovliga röst, och biografin förmänskligade honom. Söker man smutsig underhållning som i The Dirt är detta fel bok, men söker man efter en hisotoria om att hitta hem är denna den rätt.

Omslagsbild: ISBN 9789197568449, Johnny Cash : självbiografin Omslagsbild: ISBN 9789185625826, The dirt : bekännelser från världens mest ökända rockband / Mötley Crüe med Neil Strauss


Har också läst Allt ligger samlat av Hans Gunnarsson. Klämde för några år sedan En jävla vinter av samma författare. Gillar hans svarta humor i samtidsskildringar. Lättläst men det känns som han fortfarande bara skrapar på ytan och att det finns mer. Rekommenderas som enklare transportlektyr. 

Omslagsbild: ISBN 9789170013973, Allt ligger samlat Omslagsbild: ISBN 9789100103408, En jävla vinter

RSS 2.0