Lördag på antik&kuriosa mässan

Besöket på antik&kuriosa mässan var kul, det var bättre än vanligt med störra variation på prylarna. Stog och tvekade vid en vacker svart skinfåtfölj, men vuxenklockan påminde om att jag inte behöver några fler möbler.
Jag kom i alla fall hem med två äldre Gröna Anna halvdjupa tallrikar för att komplettera de jag redan har. 75kr styck var inget fynd, men skicket var bra och 2.850kr billigare än fåtöljen.

Tack och lov är jag inte skorpion!

Hittade via en väns blogg en horoskopsajt, där man bland annat kan kolla sina turperioder fram till 2013.

Mina var april-aug och nov-dec 2009, sen kommer blir visst 2010 ett riktigt risigt år, för inte förrens i maj 2011 får jag en ynka liten turmånad igen. Sen är det lågvatten ända fram till horoskopets supervetenskapliga mätning tar slut.
Men hade jag varit född någon gång mellan 3 nov - 12 nov hade det varit ännu värre. Turen kommer enbart att infinna sig mars 2010. Det är riktigt surt!

Jag ska nog inte börja tro på horoskop idag heller. Förutom det där med att mitt stjärntecken skulle vara charmigt, romantiskt, diplomatiskt och vänligt..


Hej helg!

Fredagen avrundades med en aw och ovanligt äckliga drinkar. Dagens lärdom, drinkar hör inte hemma på Irländska pubar! Inte ens drinkar med pubens namn är ett säkert kort, men det var kul i alla fall! Nu ska jag lata mig framför TVn och ladda inför morgondagen. Antik&kuriosamässan i Kista, en date med föräldrarna och sen partey. Hejochhå!

Dags att avrunda kvällen med 32 låtar

Ikväll har jag varit på en jobbgrej som verkligen blev lyckad. Det är så kul att få jobba med det man är intresserad av och få träffa så inspirerande människor! Kvällens låt blir 32 sånger på 8 minuter! (Jodå, det är på riktigt och dessutom riktigt imponerande!)
 

Som en lek med stenar

Stockholm Furniture Fair presenterade Marimekko deras nya inredningsprodukt Kivikko. Roliga kuddar, stolar, nackstöd eller varför inte som en kombinationssoffa. Kivikko säljs i tre storlekar, och börjar säljas senare i vår. Fina grejer!


Det blev väl en sisådär 60 poäng..

Var på BallBreaker på Gärdet ikväll och har kommit fram till att det är inte hur många käglor man får ner i bowling som räknas, utan hur snyggt man kastar klotet!

Tisdagslåten

En låt innan läggdags, vad passar inte bättre än Aretha Franklin med Try a Little Tenderness
 

Att så lite kan göra så mycket

Ikväll var jag på kroki igen, så kul! Det känns så bra att ha en ny inspirationskälla, att utvecklas och känna att man gör framsteg. Vi avslutade kvällen med te, semlor, smarta ord och att boka nästa tisdag igen. Galant!

Äntligen Viktoria, du är en ärbar kvinna..

Halledosingen då vad trevligt med förlovningen mellan Viktoria och den introverta Ockelbo-pojken. Det här kommer bara spä på min fasters missnöje att jag fortfarande inte blivt en respektabel kvinna i ett stadigt sällskap.
Alldeles för många verkar tro att singlar vantrivs i sin misär. Som att livet inte kommer att återhämtar sig förrens man ligger framför Let´s dance efter en avslutad taco middag, smulor av chips i hela soffan och en partner som ligger och snarkar bredvid. Som om livet tar en paus tills man är i ett förhållande igen.
Jag kan bara informera denna skara personer att jag lider inte. Jag vrakar. 

Men jag är inte bitter, jag bara stålsätter mig för nästa vykort från min faster som vill informera mig om att Viktoria har förlovat sig. I fall jag skulle ha missat det.

-+=

Läste nyligen konstnären Peter Gröndahls bok -+=. Det är en filosofi/ psykologi bok på amatörnivå, där han vill berätta varför vi är som vi är och hur vi blivit som vi blivit. Boken är byggd på enskilda kapitel och det blir rörigt. Ibland glimmar det till, men det är allt för sällan. Om jag hade fått den som present, hade jag trott att det är en bok från en elev på en skrivkurs. Det är som när idrottare får för sig att ge ut en skiva, t.o.m talang har sina begränsningar.

Men ok, om jag inte hade läst filosofi tidigare hade jag kanske uppskattat den mer. Han gör ett gott försök, och för personer i behov av självhjälps böcker kanske detta blir en.. början.
 

Hej inspiration!

Krokin förra vecka väckte så smått konstnärslustan igen, mitt tredje rum har nu blivit en studio (ateljé känns så pretantiöst). Med en stor matta på golvet kan jag sitta och teckna, eller stå vid stafflit. Ingen skrivbord eller stol, kreativiteten uppmuntras inte av ett hemma kontor.

Nu är det ju så att jag varken är talangfull, eller har målat i hela mitt liv. Har gjort det lite i smyg då och då, och för något år sedan gick jag en kurs i teckning. Men det känns som en bra start igen och nu ser jag fram emot nästa kroki!

Slumdog Millionaire

Kul att Slumdog Millionaire vann så många Oscars, det var verkligen en riktigt bra film! Sesså, ladda inte hem olagligt nu utan vänta på biopremiären för bästa upplevelsen!

Män som hatar kvinnor

Ikväll var jag och såg Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Borde kanske inte säga för mycket, men har man läst boken var filmen ingen överraskning. Min tolkning av Lisbeth Salander var att hon skulle vara lite argare (och mindre offer) och att Mikael Blomqvist skulle vara snyggare. För att sammanfatta filmen, det var en filmatisering av boken.


Snällt mot huden, snäll mot miljön

Hittade tidigare organic cotton t-shirts på H&M med fredliga symboler, det är något charmigt retro över peace, love and understanding. Så var jag på Zara och där har man också kommit igång med organic cotton, men med budskapet mer vinklat åt klimatet. Istället för att bespruta bomullen med bekämpningsmedel, används nyckelpigor. Hur charmigt är inte det?
 

Om att städa och bloggtjafs

Idag har varit tvättdag, önskar att det var städdag också men jag har varit för lat. Funderade på att återuppta städerskan igen, men så kom jag på Linda Skugges förträffliga inlägg till Ebba von Sydow. Jag har ju faktiskt massor av tid, men måste erkänna att det är av lathet jag gärna överlåter torka golv och damma till någon annan. Dyker tillfället upp slår jag bestämt till.

The Pirate Bay såpan

Följer Pirate Bay rättegången lite grann. Hur än domen än faller kommer det att bli intressanta. Blir det fritt fram för fildelarna om TPB frias? En fallande dom å andra sidan, vad innebär det för Google? För om man tänker efter, vad är det egentligen för skillnad på The Pirate Bay och Google? Klicka här och fundera på saken.

Kvällens aktiviteter

Hemma för att äta middag, nu kommer kvällens stora fråga. Stanna hemma eller går ut? Under tiden sjunger Lily Allen, The fear. Bra skit det där. Kan jag sitta i soffan utan att somna är det ju en fördel för utgång. Comme ci, comme ca.
 

Har jag nån konserverad frukt?

Samlingen havets frukt, rotfrukt, färsk frukt, fruit basket osv är så löjligt kul. Här kommer konserverad frukt (Missa inte dom andra klippen också!)
 

Segel av sten

På senaste resan läste jag klart min böcker och hamnade i en bokhandel. Som vanligt fanns det flera begagnade svenska pockets, och som alltid Åke Edwardson.
Varför läser så många just hans böcker på semestrarna? På en annan resa köpte jag hans Rum nummer 10 när mina medhavda böcker hade tagit slut. Mindes den som lagom medioker kriminalare, varken det bästa eller sämsta jag läst. Så med begränsad val blev det han igen, denna gång Segel av sten.
Omslaget lovade gott "..Edwardsons bästa roman.. det är briljant" av Helsingsborgs Dagblad. Men ack så det bedrog sig, det var en seg läsning och en handlingen som lovade gott från början tunnades ut redan i mitten av boken. Det är synd, jag läser vanligtvis inte kriminalare men hade gärna börjat om jag fastnat för någon författare. Men han verkar populär, så det är kanske är jag som helt enkelt inte förstår mig på gengren.


Jobb och jobb, fast kul

Jag är med i en jury och igår kväll träffades vi för uppstartsmöte. Det är otroligt inspirerande och en ynnest att få ta del av så mycket bra och kreativa bidrag. Kvällen avslutades med några glas vin med en kollega i branschen, så det blev en utmärkt kväll men en något trögstartad morgon.


Tråkiga vuxensysslor

Jag har mina banklån hos SEB sedan några år tillbaka. Inte en enda gång har dom hört av sig för att erbjuda mig fler av deras tjänster, kollat om jag är nöjd eller vill diskutera omläggning av mina lån. Det är lite retligt att dom lägger pengar på en massa reklam för att få in nya kunder, istället för att ta hand om deras befintliga. Dessutom, nyhetsartiklarna om boräntor sätter inte direkt SEB i bättre dager.

Så jag ringde dit idag för att boka möte för att diskutera mina lån. Jag ringer deras kundtjänst och det är 25 personer före mig i kön. När jag slutligen kommer fram propsar fröken kundtjänst på att jag ska ta mitt ärende per telefon och kopplar mig vidare. Nu är det ny telefonkö och det är 42 personer före mig. Till slut fick jag en tid nästa vecka för ett möte, tills dess hinner jag kolla upp andra banker.


Ok, ni får chans på mig igen

Jag har av och till gillat Mando Diao, nu är det till igen. Här med Dance With Somebody!
 


Naket för hela slanten

Ikväll var jag och en vän på Kroki, och jag känner att inspirationen håller på att väckas till liv! Jag är helt slut, två timmars koncentration tar ut sin rätt. Ser verkligen fram emot nästa tillfälle!

En liten hattaffär på hörnet

Plockade ett wildcard på Pocketshop i sökan på en bok mellan böcker (lättläst litteratur mellan tyngre böcker). Så det blev denna, En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna. Och vad "mysig" den var. Som att trycka i sig en hel chokladask, för att sedan trycka i sig en till. Man vill liksom kräkas och hoppas verkligheten ska slå ner i hennes vardag. Låt hattaffären brinna ner och låt henne känna av det riktiga livet. Lättläst och charmig, men för söt. Jag dricker mitt te svart.


Svensk maffia

Har läst Svensk maffia: En kartläggning av de kriminella gängen av Matti Larsson och Lasse Wierup. Det är en bra och övergripande faktabok om organiserad brottslighet i Sverige, även om det blev lite trögt i slutet. Hade de blandat kapitlen lite mer friskt hade den nog varit mer levande ända in i slutet. Men det är petitesser, det är en bra bok och en tankeväckare om hur vårt samhälle ser ut i modern tid. Frågan är hur bokens intrig kommer att utspela sig 50 år framåt i tiden.


Mina fem frikort

Gör som min bloggvän och listar mina frikort. I förhållande är det bara ett frikort som gäller, men som singel får man obegränsad tillgång. Här är mina topp fem: 
 
Joaquin Phoenix

Hugh Laurie aka Dr House 
Kyle MacLachlan aka Special Agent Dale Cooper (Twin Peaks)
Christian Bale
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)
 


Att väcka gamla eldar

Hämtade ner mitt gamla staffli från vinden och köpte canvasdukar på Clas Ohlson, nu ska jag bara hitta lite tid och inspiration för att dra igång målandet igen. Konstutställningar kanske? Eller kroki, undra om dom fortfarande håller på i Kulturhuset?

Shopping söndag

Idag har jag dragit ett stort strå till lågkonjunktur stacken, jag har shoppat ordentligt. En riktig favorit bland alla kläder var en t-shirt från H&M med Sue-Ellen på bröstet. Om allt går åt helvete kan man alltid gifta sig rik, dricka en massa alkohol och har yngre älskare.

Söndagsmusik

Ben Harper med In the Colors!
 

Sony Ericsson, så jävla bra

Jag byter mobiltelefon oftare än jag hinner göra inställningarna. Men nu har jag hittat hem. Med min rosa W595 och Telenor abonnemang har jag Sony Ericssons musiktjänst Play Now Plus. Telefonen var laddad med 1000 låtar som faktiskt var bra och jag kan fritt ladda hem hur många låtar jag vill. Eftersom man laddar ner låtarna kan jag lyssna när jag vill både i laptopen och i mobilen (till skillnad från Spotify, som måste gå via datorn och bredbandet).

Och det coolaste, hörde en bra låt på TV och med trackID i mobilen kunde jag se vilken låt det var och sen var det bara att ladda ner den. Allt enbart i mobilen, det är riktigt bra grejer!


Oanade talanger?

Var och klippte mig i fredags, tyckte att jag kände min frisör så väl att jag inte behövde vara sååå exakt om hur det skulle vara. Och tyvärr blev det inte som jag tänkt mig. För kort nacke och för långt fram. Eftersom jag inte skulle hinna gå tillbaka dit i lördags, tänkte jag att jag måste ta hand om detta själv. Så jag började klippa.
När ena sidan var klar blev det lite knepigt! Hur ska jag få den andra sidan att bli samma längd, vad hade jag gett mig in på! Men det var bara att fortsätta och det blev faktiskt ok! Men det var nog mer tur än skicklighet..

Kodnamn: Blogg

Hemma efter en übertrevlig aw. Alltid kul att dessutom upptäcka vänner som startat blogga! Det blir lite I show you mine if you show me yours. Som att byta hemligheter med varann.

Men nu känner jag mig helt slut, ska lägga mig i soffan och läsa klart en bok. Alla måsten skjuter jag upp till imorgon istället!

Indiska mirakel eller placebo?

När jag var i Indien köpte jag hem en hel del praktiska/ nyttiga/ knasiga saker.

Först ut är Tulsi te, ancient wisdom for today's world. Tulsi är en ört inom ayurveda. Jimbojambo eller bra grejer på riktigt? Skit i vilket, det är gott!

Det här gott folk, är riktigt bra grejer. Köpte Carrot Seed även förra gången. Det är en after bath oil, smörjs in på kroppen medan man fortfarande är i duschen. Går mycket snabbare än att smöja in sig i lotion efter och man blir alldeles förtträffligt mjuk. Dessutom, ayurveda!
 


Sist men inte minst, här är multidunder ayurveda krämen Kailas Jeevan. Det här hjälper mot det mesta, smörj in eller ät en tesked. Några av dess verkningsområden är acne, öronvärk, hosta, kräkningar, ringorm, vårtor, förstoppning, tandvärk, feber etc etc. Charmigt är användningen för insomnia, applicera på navel, nacke och övre panna. Har dock inte testat krämen ännu..

Jobba, jobba, sova, jobba

Tillbaka i jobbträsket igen, men egentligen, vad ska man göra hemma klockan 17.00? Måste skaffa lite hobbies tror jag.. Just det, skulle börja måla igen! Men det får bli någon annan dag, sitter på jobbet och sprutar ut mail och andra tuffa saker.

Och bläddrar bloggar förstås, feedreader är ett riktigt bra program för att hålla reda på alla. Och yes Mr Westside, har lagt med din blogg också så jag har koll på dig!

Sommar, höst och hår

Fåglarna kvittrar och det känns som att vi är på rätt väg, mot sommaren. Fixade året tidigare i veckan och fortsätter att vara blond, men klippning blir det senare i veckan. Tänkte att jag skulle låta det växa ut till sommaren, men det känns fräschade med bob. Funderar eventuellt på att färga riktigt mörkt och klippa riktigt kort till hösten, Posh är fräsch i hennes frisyr.

Prata om just detta med min frisör, att killar alltid föredrar långt hår och varför vi alltid bejakar detta. Tänk om tjejer skulle ha en massa åsikter om vilken frisyr killar borde ha, det är ju löjligt. Som om dom förresten skulle lyssna på oss! (By the way, jag har alltid gillat killar med längre hår.) Nåja, tillbaks till jobbet!

Musik för en måndag

Vi fortsätter med 70-talet, The Main Ingredient med Just Don't Want to be Lonely.
 

IKEA PS Svarva

Var på IKEA i helgen för att fixa lite grejer. Gillar inte att köpa massproduktions möbler, men deras nya PS serie är intressant. Föll handlöst för denna lampa, Svarva, dessutom kostar den 995kr vilket borde begränsa antalet köpare. Men eftersom det ändå är IKEA känner jag ett visst tvivel. Om det skulle gå ur serien fort, kan det kanske ändå vara aktuellt..


Skynda, kom och se

Lotta Lundbergs fjärde roman Skynda, kom och se var sannerligen en överrasking. Tvisten på slutet fick mig att börja bläddra i boken igen och viljan att diskutera historien och vår historia med andra. Dvärgarna Glauer och Ka flyr från nöjesfältet i New York till Europa för att starta en ny seriös teatergrupp. Med hjälp av tidningsannons söker de fler dvärgar att förverkliga deras dröm tillsammans med. 
Det är en fascinerande bok om avvikande kroppar, rasism och drömmar. Stundtals blev det lite segt, men ack så det var värt det. Tänk så mycket jag inte vet!
 

Mentalt utmanad?

Kommer inte på några bra översättningar på de engelska orden mentally challenged eller intellectual disability. Våra beskrivningar låter mer nedsättande som sinneslö och efterbliven. Det måste ju finnas mer respektfulla facktermer inom vården.

Hursomhelst, här kommer ett klipp från såpan Semestersvenskar, dubbelrummet. Hahaha.
 


af Ugglas, yeah baby

Ska inte sticka under stol med att jag såg Melodifestivalen igår (läste en bok samtidigt om det förmildrar domen). Människor som lever ut och skiter i andra är helt fucking underbart. Melodifestivalen är över, Caroline är vinnaren. Eftersom det inte kommer att hända, hade en hedersam tvåa varit kul. Halva Sverige skulle i alla fall sätt det gamla beska kaffet i halsen.

Söndagsmusik från 1973

Midnight train to Georgia med Gladys Knight & The Pips.
 

Direkt från fängelset

Sanna Bråding sitter i fängelse, men hennes blogg lever vidare genom brev att hon postar. Hon är en kämpande parvel, men fängelsetiden verkar inte direkt slita ut henne.

Äntligen fest med Manifest!

Imorgon är Manifestgalan på Nalen, en alternativ musikgala för artister kontrakterade av oberoende skivbolag. Var på galan förra året, bra musik, skön stämmning och partey. Publiken på plats var lika uppseendeväckande som artisterna. Tjejer från söder som inte såg kloka ut och hårdrockare som pekade finger och rökte obekymrat inomhus. Ser fram emot morgondagen, rock on!

Äntligen lite mjusick

Det har varit sån stiljte här medan jag var borta så jag får helt enkelt rivstarta igen. Vi börjar med en töntig, men lite smygbra låt. ABBA med Head over Heels. 
 

Farväl Indien, på återseende!

Tillbaks igen. Det har varit två suveräna veckor, känns som att jag har varit på semester på en annan planet. Ljuvliga minnen. Kanske om man skulle ta en lägre resa nästa gång, så mycket mer att upptäcka.
Stressen på jobbet är hög, bra projekt men alldeles för mycket. Lågkonjunkturen verkar inte slå ut på alla plan. Jag måste bli lite sämre på att sälja in projekt. Eller kräva mer personal. Eller försöka delegera bort mer. Det får nog bli de två senare. Ledighet påminner om värdet av den egna tiden och utrymme att andas.

Hann läsa flera böcker på resan jag måste återkomma om, dessutom lite bilder från resan!

RSS 2.0