Det här med växter

Den där plantan som jag grämde mig åt förut har återhämtat sig. Puuh. Jag borde fortfarande kunna kvala in i som societetsdam.

Och appropå växter. Ibland när jag köper växter faller mina ögon på de som ser mest molokna ut, något överbeskyddande väcks inom mig och jag köper just dom för att få dom att repa sig.
 
Så var jag på en loppmarknad i Skåne i sommras, och mitt bland alla grejjer stod en julkakus. Den såg ut att vara utom all räddning, bladverken hängde platt över krukan. Jag kunde ju inte lämna den där, så jag tog med mig den på planet hem till Stockholm. Ikväll när jag vattnade upptäckte jag två blom-knoppar på den nu starka växten. Det känns lite sådär fint på ett litet töntigt sätt. 


På besök hos frisören

Ännu en hård dag till ända. Work hard, play hard. Och Imorgon börjar helgen.

Var och tonade håret ikväll och mindes att jag en gång tyckte att det var så trevligt att komma till frisören. Att sitta och koppla av och bli omhändertagen en stund. Nu för tiden tycker jag bara att det tar för lång tid. Så jag delar upp toning och klippning till varannan gång. På så sätt måste jag gå oftare, men kortare stund varje gång. I och för sig känner man sig jämnfräsch, istället för att låta det gå för lång tid. Fräscht.


Och nu så..

Sista dansen gott folk, Lebanese Blonde av Thievery Corporation.
 

Gäsp..

Vilken dag.. Halvjoggade mellan möten, akuta mail och missade min tid hos frisören ikväll. Aaahhh. När jag ringde dit en timma försent, var dom i alla fall förstående och ny tid i veckan. Nej, nej, jag ska inte klippa mig igen (tror jag) utan enbart bleka hårbotten. Att vara blond var faktiskt roligare så jag fortsätter ett tag till. 

Var helt slut när jag kom hem så en tallrik fil med frukt müsli (utan den förbannade torkade bananen) sen har jag fortsatt läsa Shantaram. Måste bli klar med den snart, börjar få abstinens efter andras levnadsöden, även om den här har en enastående spektakulär historia. Nu är det dags för att upptäcka lite ny musik innan det är dags för att vila ögonen.

Snöstorm och elände men..

..här kommer låten, Hazy Shade of Winter med Simon and Garfunkel.
 

Uppdatera garderoben!

Om man har lagt ner en peng på ett gäng koftor, hur kan man då billigt uppdatera garderoben? Jo, man tar sig till JC och köper en herrans massa t-shirts! Killarnas avdelning hade roligare tryck, men passformen är väl sisodär.. Men vem märker det när man har en kofta över! Man får två för priset av 200 spänn. Den här fräscha skräcken kommer från killarnas avdelning.

Dags att planera tatuering?

Är sugen på att fortsätta tatuera mig, men nojjar mig lite för vad jag kommer att tycka om det (och hur det kommer att se ut) om en herrans massa år. Men, så trillade jag över en intervju med Marc Jacobs, som säger;
 
"I really have a good attitude about tattooing. When I first got one, two years ago, I was like, ‘I'm not going to overthink this or what it means, or what it's going to be like when I'm 80. I want to get tattooed today, and in five weeks, I'll get a SpongeBob tattoo.' Will I regret it someday? I don't know, but I'm not going to deny myself this pleasure today because of what I don't know in the future."

Så sant och så trevligt.

Vilken vinter, det gäller att vara förberedd

Fysatan vilket väder det har varit idag! Var ute på några möten och det kändes som jag var med i en scen från filmen Barnen från Frostmofjället. Tur att jag hade mina nya kängor idag, dessutom tryckte jag i mig två tårtbitar för att bygga på fettet som extra skydd från kylan.


Helgaktiviteter och Shantaram

Det har slarvats med kultursöndagar den senaste tiden till förmån för sena kvällsaktiviteter. Det måste bli bättring, nästa helg blir det att ställa väckarklockan. Men de senaste timmarna befunnit mig i Bombay och det är en intellektuell, kulturell resa i sig. Shantaram är lika förträfflig som alla pratar om. 


Gamla skor, nya skor

Nymålade naglar, mätt och fortfarande några timmar kvar av söndagen. Det känns prima. Dessutom hittade jag kvittot till ett par stövlar jag köpte förra året, med lite flyt får jag tillbaka en del av pengar för ett nytt skokapital. Läste att man kan reklamera skor upp till tre år(!) efter köpet, tänk om man hade vetat om det tidigare.

Köpte ett par Caterpillar stövlar igår. När jag ikväll vandrade ut i snöyran kändes det som jag hade dubbdäck under fötterna. Skitbra.

Young folks, det är nästan fredag!

Har kopplat in mina gamla Sennheiser trådlösa hörlurar och all musik låter bättre än aldrig förr. Men man inser också vilken skitkvalité låtarna på youtube har. I alla fall! Dags att ladda inför morgondagen tillsammans med Peter, Bjorn & John och Young Folks.
 

Skrämmande jul

Läste att Kronér kommer att vara årets julvärd i SVT.. Vilken mardröm, det lär bli tjo-och-tjim, hipp-som-happ, simsalabim, tooodiilooo, taa-daaa! Obehagligt.

Paper planes

Sista låten för kvällen, M.I.A. med Paper Planes!
 

Nu kan jag lyssna på min egen puls

Har laddat ner applikationen iStethoscope till min iPhone, med den kan man lyssna på och mäta sin egen puls. Men det var ännu roligare att svälja, eftersom det låter så lustigt.
Min puls ligger nu på 86, vad det nu innebär. Måste mäta igen när jag blir uppretad för att se vilka nivåer pulsen hamnar på då!

La vie en rose

Har varit lite bortrest och haft det galet. Simsalabim så är man tillbaka till vardagen.
 





Och så den här..

En svinbra låt som ger längtan till första drinken och sista dansen. Melody Club med Electric!
 

Borde det inte vara självklart

Passerade idag Knorr's utomhuskampanj Organic där de stoltserar med att deras vegetariska buljong nu finns som ekologisk.
Vad är då skillnaden mot tidigare? Icke ekologiska grödor prepareras med konstgödsel, växtskyddsmedel etc. Det blir lägre kostnader, kemiska tillsatser får man på köpet och näringsvärdet är lägre än hos de ekologiskt odlade grödorna.

Äntligen hostar Knorr upp ett mer hälsosamt alternativ, men varför har det tagit så lång tid? Men ja visst är det så, nu passar det att vara good citizens när eko är på modet.
Det ger en bitter Knorr på historien.

SawV och Take Me Out

Var och såg SawV tidigare ikväll, vilket blev kultursöndagens aktivitet. Filmkritiker som gett den uselt betyg förstår sig inte på gammal hederlig skräckfilm.

Och så en låt förstås, har upptäckt Scissor Sisters cover på Frans Ferdinand's Take Me Out. Helt suverän. Tyvärr var ljudet på den låten under all kritik på Youtube, så ni får höra Frans Ferdinands akustiska version istället som spelades in enbart för deras fanclub på vinyl. Inte lika bra som Scissor Sissors cover, men bättre Frans Ferdinands orginalversion.
 


Duscha dig till renare samvete

Att hitta ekologiskt shamppo var mycket svårare än väntat. Testa själv att gå till din närmsta Kicks/ H&M/ Åhlens/ NK/ mataffär eller vad som och fråga, inte helt enkelt.
Men historien har ett lyckligt slut, hamnade på PUB's hälsoaffär som visade sig ha en arsenal av det danska märket Urtekram. Shampoot består av 99,8% naturliga råvaror, vad har jag duschat mig i innan? Det fanns en uppsjö att välja mellan, själv knep jag Aloe vera schampoo, balsam och duschcremé.

Så hur fungerade det? Först ett bad med Lush (nästa naturlig) bubbelbit, dusch med Urtekrams produkter och sedan avsluta med Origins body spritz (95% organisk).
Ren, fräsch och så naturligt det kan bli. Det känns riktigt bra.

Lush bubbelbit

Det blev frostat

Igår var en lååång dag med en vän från förr. Det är intressant att höra någon refera till att vi ska ansöka till en utbildning när det enbart gäller den ena personen i förhållandet. Är det så det blir i evighetsförhållanden?

Köpte i alla fall den frostade Iittala skålen och matchande ljusgrej. Det blev ännu bättre än förväntat. Och lite mer okynnesshoppande, men vadå, vid lågkonjunktur hjälper man ju samhället genom att sätta lite rotation på sina pengar.


Ekologiskt shampoo

Funderar på om man inte borde använda ekologiskt shampoo, men efter lite research verkar diverse ekologiska shampoon löddra mindre, håret blir inte lika skinande och kanske det mest anmärkningsvärda, golvbrunnar gror igen snabbare på grund av bakteriefesten. Någon skrev att huden inte längre är lika torr som innan, förmodligen för att det inte rengör lika hysteriskt som multiföretagens produkter. Det göra det hela mer intressant trots tidigare nackdelar, det är i alla fall värt att testa. Synd att Weleda inte gör shampoo, som har trevliga duschcremer och lotions. Ska gå förbi någon hälsoaffär och kolla upp saken!

Som att komma ut ur garderoben

Ok, den här bloggen handlar ju om mina inofficiella töntigare sidor. Ibland tar vissa saker lite mer emot att berätta, som att jag gillar den här låten med Peter Jöback, Stockholm i Natt. Ljudkvalitén är usel, men ändå, jag gillar den.  


Lush i Iittala skålar

Hemma igen efter trevlig middag, men mina planer på vidare utgång blev avbokade. Har mina medberoende börjat bli för gamla för att orka en riktig helkväll?
Nåja, sitter och surfar Iittala skålar som en gammal nucka istället. Var på Lush tidigare idag och köpte skum- och badoljekakor. Bra grejer, men insåg att jag inte har något att ha dem i. Gillar inte att bara ha det liggandes, det ska vara med stil. Så, en Iittala skål skulle vara fint.

Men det finns många färger att välja på! Kollar på water blue, klar eller grå. Klurigt, får bestämma mig i butiken. Plum är i och för sig en favorit, men det är lite för mörk färg för badrummet (har redan haft den tills det visade sig att den inte klarade fall från höga höjder).  
 

Musik!

Skaffa Spotify och sök efter Absolut music (om du är lite smyg-töntig som jag), vilken jävla rolig musikresa! Måste skaffa snygga högtalare till datorn pronto!

Fyra Lindex senare och en frän kofta rikare

Ibland undrar jag vart jag får all ork ifrån! Kände mig så byråkratisk i min kavaj idag, så jag tog lunchen för att köpa en frän kofta inför kvällens bravader (är hemma på 10 min, men skit i det). Situationen övergick dock till en nödsituation när jag inte hittade något. Hamnade på Lindex i Gallerian och hittade till min förvåning en kofta som kändes frän.

Men det fanns inte i small. Blev hänvisad till Sergelstorg, där var den också slut. Blev hänvisad till Kungsgatan, slut även där. Trött, hungrig, blöt frågade jag efter nästa affär. Odenplan, sen gällde förorten. Fru fortuna var med mig och där fanns den, i ett enda exemplar small. Hittade den på deras hemsida, men den var slut även där. Nu är den min!

Work it Jigsaw!

Skulle vilja gå och se Saw V som har haft biopremiär, ska visst vara sämre än tidigare filmerna, men vad gör det! Man får äta massor med snarre och se skräck, det kan ju knappas bli bättre än så!

saw-v.jpg

Prima musikbibliotek!

Spotify är fina grejer. Kruxet är bara att när man sitter med spelaren framför sig och det är bara att välja låt, får man hjärnsvälta. Testar vad den går för, söker på Absolute Music för att se vad ungdomarna lyssnar på nuförtiden och får upp 1.626 låtar. Galet. Och alla gamla skivor finns med också. Vilken disco-fredag det kommer att bli!

Synkronicitet och Eva

Mycket intensiv period nu med utekvällar. Mycket trevligt, men man blir ju inte direkt smalare. Det här med synkronicitet är ett intressant grubbleri. Har läst några böcker inom ämnet, ibland ser jag sammanträffanden som slump och andra gånger som att det faktiskt finns en möjlighet. Det är väl just därför det är ett intressant ämne.

Hur kom jag nu på att tänka på detta? Jo, nu ska ni få höra. Som ni kanske läste för någon vecka sedan inspirerades jag av Eva Dahlgren och det var tack vare henne jag klippte av mig håret. Jag ville ha det lika levande som hennes. Nu någon vecka senare är jag lite besviken på att mitt hår är så prydligt, det vill liksom inte vilda till sig. Jag ser mer söt ut. Jag får plötsligt visa leg när jag köper cigaretter.
Hursomhelst! På middagen igår vem glider in, om inte Eva med sin fru. Hennes hår är precis som jag tänkt mig, men något kortare. Började direkt fundera på om min tidigare tanke var i harmoni med hennes ankomst. Ett till tecken och jag gör det. Tror jag.

Arbetande hemmafru

En växt i köket hängde moloket, eftersom jag tränar på att vara en oklanderlig hemmafru var det en besvikelse. Inte för att jag tror att jag någonsin blir det, men det är en liten charmig talang. Förutom att jag inte lagar mat förstås, men vem behöver det nu för tiden. I alla fall! Nu är den nyvattnad och vattnet hade naturligtvis stått i några dagar så att det är rumstempererat och kalken har gått ur.


Istället för att städa

Så kan man leta efter gamla bra låtar, som den här Matchbox 20 med If You're Gone.
 

Save me..

Ikväll är det tvättkällaren och städning i slowmotion. Helt otroligt hur mycket annat blir så spännande, man kan till exempel skriva ett helt meningslöst inlägg i bloggen.

Jag + Craig = tveksamt

Hur skulle det då se ut om jag och senaste James Bond Daniel Craig fick ett barn tillsammans. Jo, resultatet ser ni nedan. Ungen ser läskig ut, liksom uppkäftig. Barnflickan skulle förmodligen kräva extra betalt, tänk bara hans tonår! Nej, det är bara att böja om.
Gör din egen unge med vem du vill på VW Babymaker3000
 

Fortfarande fräsch

Jag glömde räkna hur många som lade märke till mitt nya hår idag, tom tjejen på lunchstället såg mitt nya jag. Charmigt. Borde göra mer dramatiska förändringar med håret oftare.  

Ok, sista låten för ikväll

Black med Wonderful life.
 

Nackdelen med vinter..

Nackdelen med vintern är att saknaden efter att få åka. Marken är blöt, massa löv, det blir halt och sandas det. Men det är kanske därför det blir roligare, för att man inte kan göra det jämnt.
 

Sommar i Skåne, med favoritbrädan

Söndagen i runda slängar

Shoppade idag och det gick förbannat bra. Sen farsdag middag. Jag vill passa på att tacka ödet, mig själv och bostadsmarknaden för fem år sedan som gör att jag slipper pendla till förorten. Målat naglarna i hösten obligatoriska mörka färger. Strax Friggs kvällsté och börja varva ner inför en ny hektisk vecka.

Miskovsky och Lost Patrol

Sista låten innan jag drar, en gammal favorit med Lisa Miskovsy och Lost Patrol med Alright!
 

Zondag, Sonntag, Dimanche, Söndag

Redan söndag, tänkte skynda mig iväg för att inhandla höstkläder, som dessutom matchar min nya hair due. Singelkillen har inte hört av sig angående kultursöndag, skulle kanske hinna med det också. Måste dessutom iväg på farsdagmiddag. Hursomhelst, hade Idol på i bakgrunden och nån tjej sjöng en gammal Cher dänga. Ooh, Cher var en av mina största idoler som youngster, här är en av favoriterna, If I Could Turn Back Time.
 

Och kvällens sista..

Try a Little Tenderness med Otis Redding
 

Ge en slant, era snåljåpar!

Passerade två hemlösa personer tidigare idag, rotade fram kontanter eftersom det är det minsta jag kan göra (tycker jag). Men det verkar tydligen inte vara helt självklart. Såg en undersökning på Aftonbladet, frågan var om man brukade ge pengar till hemlösa eller via hjälporganisationer. Hela 50% hade svarat att det inte gjorde något av dessa. 

En hemlösa person någon som har hamnat snett i livet och är värd lika mycket respekt som någon annan. Vi vet inte varför personen har hamnat i den situation den är i och varken jag eller någon annan är i position att döma. Att skänka lite pengar som annars skulle gått till en tiding, en kaffe eller chokladkaka är så lite. Och fundera inte på vad pengarna går till, så länge personens välbefinnande blir lite bättre för en ack så liten stund är syftet uppfyllt. 

Det enda som skiljer oss åt är materialistiskt och en väl fungerande ekonomi, missbruk och psykisk sjukdom finns i alla samhällsklasser. Jag föraktar dom som har en nedvärderande syn på hemlösa (likväl som jag föraktar de som låter sig hänföras av auktoriteters makt).

Nu med bob..

Var och klippte mig tidigare idag och jag löpte hela linan ut! Nu har jag en mycket kort page, klippt med snedbena och längd fram. Känner mig lite som Twiggy, men med mycket tjockare hår. Jag är så nöjd och det känns så fräscht!

Pretty in Pink

Som jag älskade filmen Pretty in Pink. Denna låt spelades i slutscenen på den stora balen och det var mycket känsloladdat. Skulle Andi försonas med bandomsvännen Duckie och bli tillsammans med överklasskillen Blane? Jovisst blev det så och det väckte hopp i alla småflickors hjärtan att det finns kärlek till alla. Och att den är klassöverskridande. Klyschigt och moraliskt förkastligt? Javisst. Underbart? Helt jävla underbart. OMD med If You Leave.
 


Hårt arbete måste belönas med god shopping!

Jag har varit dålig på att skriva de senaste dagarna, det var varit sena arbetskvällar och representationsmiddagar. Men nu är jag tillbaka! För att kompensera bristen på shopping och frisk luft sticker jag ut nu, ska också försöka hitta en frisör.. Tills nästa gång, New Order med True Faith!
 

Jag är ledsen pojkar

Har börjat fundera på att klippa av håret. Varenda manlig vän skulle sparka bakut, men jag har alltid varit väldigt förtjust i Eva Dahlgrens vilda hår. Eftersom jag har väldigt osvenskt tjockt hår skulle jag göra mig själv en tjänst, lite mindre att bära runt på. Och det skulle nog bli bra. Det får nog bli så. Det växer ju alltid ut igen. Grymt.


Förtjusande Little Star

Den här låten är fortfarande helt fantastisk, Stina Nordenstam med Little Star.
 

Med känsla för tid

Överhörde några killar prata om klockor häromdagen. Då slog tanken mig, tänk att ha en klocka som är värd i runda slängar 100.000kr fast ingen vet om det. Det hade varit något.

Ett snabbt hej!

Jobba, jobba, jobba, hem fixa müslimiddan och koppla av till CSI. Så är det att vara vuxen ni tonåringar! Men å andra sidan så får man pengar över till att shoppa. När man hinner. Nu börjar det igen, återkommer.

Bond och rehab

Fredagens vigdes åt Quantum Of Solace med Daniel Craig som Bond och efterfest. Filmen var underhållande och Craig manligheten personifierad. Natten slutade med att jag försökte ta mig in i grannens lägenhet, när jag tillslut insåg att min nyckel inte funkade.. Lördagen blev desto lugnar, saknade bara marsmallows.  
 


Thielska, minsann!

Kultursöndagen blev idag på Thielska galleriet, vilket var över förväntan. Framlidne Ernest Thiel hade en gedigen samling av Anders Zorn, Carl Larsson, Edward Munch, Bruno Liljefors med fler. Nedan takmålning hade varit förnämligt att vakna under!
 

  

RSS 2.0