Special message for Mr Westside

Var tvungen att kolla Blocket eftersom det tydligen har blivit en säljhysteri på årets julklappar. Hittade en hörnsoffa i svart läder för 300 spänn. Kanske något för nya ungkarlslyan? ;o)


Live (live)

Har börjat lyssnar på radio i mobilen, mycket gammalt skit som spelas upp men ibland dyker det upp gamla guldkorn. Som den här, Live med Selling the Drama.


Äntligen petnoga nöjd!

Teknikmagasinet är riktigt bra. Igår kväll när jag testade mina nya tjock-hörlurar (tredje paret som jag hade bytt) så kändes inte ljudet helt bra. Fick för mig att jag fick ont i huvudet av diskanten.
Så lite skamsen gick jag tillbaka med den brutna förpackningen (som inte hade bytesrätt) och fråga om jag fick byta igen. Och grabbhalvan säger självklart! Det är riktigt bra service. Nu sitter jag med den dyrare varianten av Sennheiser och ljudet är prima. Äntligen nöjd!


40 minuter per fot

Kom hem från Sturebadet efter en 80 minuters fotbehandlig, fötterna är som en babys. Axelsson SPA i all ära, men Sturebadet är fortfarande överlägset bäst.

Romandebut: Parasiten

Fredrik Jung's Parasiten var bättre än väntat för att vara en debutroman. En svensk författare som skriver om karriär, knark och stureplan får varningsklockor att ringa, men jag blev tillräckligt äcklad för att skynda igenom boken och var lättad när det var över. Historien är överdriven och självömkande, men jag blev berörd av den tragiska historien och jag flinade lite skamset åt de elaka personbeskrivningarna. 

Omslagsbild: ISBN 9789100121280, Parasiten

Mma Ramotswe

Julhelgen gav lite tid för läsning. Det var dags för mellan två böcker bok, lämpligt är då Alexande McCall Smith's fortsättning på Afrikas damdetektiv Mma Ramotswe. Har pliktskyldigt fortsatt att läsa böckerna i strid ström som de har getts ut på ren rutin. Senaste tillskottet var I muntra damers sällskap. Det är inte så mycket detektivarbete längre, men det ger fortfarande en lättsmält underhållning. Som att ligga och slögglo på gamla repriser en regning söndag. Borde kanske ge upp hans böcker snart, dom kvalar inte ens in på listan av minnesvärda böcker, men det gör ju inte söndagsrepriserna heller. Ändå gör man det, om och om igen. 

Omslagsbild: ISBN 9789173513456, I muntra damers sällskap

Man kan aldrig vara petnoga nog!

Köpte ett par tjock-hörlurar till musiken på stan (och för att koppla bort kollegorna snatter). Men dom Sennheiser jag hade köpt hade så lång sladd, så jag bytte till Creative. Men efter att ha testat dom hemma kändes dom för bräckliga. Så idag bytte jag igen till iear. Den här gången förseglade dom förpackningen, så om jag skulle byta dom igen fick jag inte bryta förpackningen. Tjatigt. Jaja, nu får jag väl vara nöjd i alla fall!

Massage is the message

Började dagen med 80 minuters massage på Axelssons SPA i Gallerian. Så otrolig skön start på dagen. Egentligen föredrar jag Sturebadet, men eftersom det var fullbokat blev Axelsson alternativet. Tyvärr har dom ingen relax avdelning med ångbastu, vilket annars är ett bra sätt att koppla av inför behandlingen. Måste komma ihåg att göra detta oftare!

Fat and lazy in skaune

Nu är jag tillbaka efter lite julfirande i Skaune! Har haft det lugnt och skönt och fick några fler presenter än vad jag hoppats på. Tack och lov var marken var torr så jag kunde åka bräda! Så kul, längtar till torra, sopade vägar här i Stockholm. Så här fint paketerad var favoritleksaken.



Luftrenande inredning

Eftersom mina pelargoner har blivit vintertrötta har de blivit förflyttade till orangeriet. Eller ok, ett annat rum i alla fall.

Så igår passerade jag Blomsterhallen på Birger Jarlsgatan och hittade äntligen en affär som säljer mer än enbart azaleor, amaryllis eller röda julstjärnor. Ett paradisträd och en ullbärskaktus (utan ullet) fick följa med hem, fint och trevligt så det förslår.

Modern teknik och gammalmodig atmosfär

Har bytt tillbaka till Sony Ericsson från iPhone och vilken teknisk lycka. Nu kan jag äntligen bluetootha över bilderna till datorn, lyssna på radio och med hjälp av Track ID ta reda på låten jag lyssnar på för att bara nämna några få fördelar. Och första bilden!

Eftersom veden har tagit slut har jag köpt firelogs, vilket är lite enklare att bära hem än en tomtesäck ved. Ett stycke firelog brinner i drygt två timmar, är lätta att tända och brinner bra. Men dom sprakar inte! Det är ett ljuvt fladdrande sken från brasan, men helt tyst. Det är skumt, det känns lite för modernt. För kontrollerat.
Kunde dom inte baka in lite torkat granbarr så det blev lite fyrverkeri i brasan! 


Power to the people!

Något som är oerhört roande just nu och som jag själv gärna bidrar med är tidningarnas "Dagens fråga". Ofta använder sig sedan dessa av svaret och gör det til en ny artikel, men det borde nog snart vara slut med det.
NorraSkåne.se hade idag nedan fråga, hahaha, hela jävla skåne ligger tydligen och kräks!


Dags för lite Jingle Cats!

Det är dags att plocka fram en gamla skivan Jingle Cats, om ni inte har den själva kan ni lyssna och njuta här. Meowy Christmas!
 


True Love Tattoos

Intresserad av att tatuera hjärtat? Här är en förträfflig sida TrueLoveTattoos.org, kolla in hur operationen går till och ni förstår sajtens syfte. Genialt!

"Annonsen du lagt in bryter mot Blockets regler"

Skrev tidigare att jag tycker att vi borde samåka mer, det är bättre för miljön och framförallt det är ett billigare sätt att resa. Så jag lade in en annons på Blocket.se:

"Ska du köra till Skåne den 23:e december eller tillbaka till Stockholm den 26:e december?
Testar att lifta genom blocket! Är lagom pratsam, skötsam med fast jobb, betalar halva bensinkostnaden och har inga krav på radiokanaler eller musik. :o)
Slutdestinationen ligger i nordvästra Skåne så tex Helsingborg med omnejd skulle passa utmärkt."

Men det passade tydligen inte, Blocket refuserade min annons:

"Blocket.se har restriktioner mot vissa typer av varor och tjänster som ej får annonseras. Din annons innehåller en sådan vara eller tjänst."

Det får mig att undra, vad exakt i min annons refuserades? Jag trodde Blocket var en annonsplats av folket, för folket men Blocket har tydligen satt upp lekregler.

Med lätta bevis

Läst nyligen Jacqueline Winspear's Med lätta bevis och är aningens besviken. Har tidigare läst hennes bok Maisie Dobbs som var underhållande, en typisk mellan två tunga böcker bok. Det är lättlästa böcker om den kvinnliga privatdetektiven Maisie Dobbs som löser fall i 1930-talets London. Men tyvärr, så räckte Med lätta bevis inte hela vägen.

Omslagsbild: ISBN 9789172638693, Med lätta bevis   Omslagsbild: ISBN 9789172637870, Maisie Dobbs

Julklappar till pappa

Idag har jag trängts, stått i oändliga köer, haft beslutsångest och lyssnat på julmusik som aldrig tar slut. Det är den 20 december och julhandeln är i full gång. Jag firar jul med min kära pappa och eftersom det är bara vi, ville jag ge honom flera presenter.

I vanligt pappa manér önskar han sig inget förutom att ha mig där, så det var samma gamla utmaning. Googlade, men fick ingen inspiration så det var bara att bege sig ut.
Men jag lyckades väl (hoppas jag) med smaksatt kaffe från NK, elektrisk tandborste, pyjamas byxor, ekologiskt(!) linne och choklad från NK. Skulle vilja ha med ett par tofflor, men jag får se om jag hinner.
Och katterna förstås! Illaluktande kattmat och laserpekare borde göra deras jul! 

Freaks från 1932

När jag gjorde efterforskningar på lemmarna, snubblade jag över filmen Freaks från 1932. Filmen handlar inte helt oväntat om ett grupp cirkus freaks och eftersom det inte fanns filmredigering eller utomordentlig kosymering fick man använda sig av den äkta varan. Här är ett klipp från festen, fascinerande och sorgligt. Kolla på den nu!
 


Listboken listar extra lemmar

Listboken listar 9 personer med extra lemmar. Precis, människor som har fått några kroppsdelar extra. Googlade några namn för att de om det verkligen var riktiga personer (och bokens sanningshalt) och det stämde mycket riktigt.

Här har ni Jean Libbera som föddes med sin miniatyrtvillig Jacques på magen (Jacques huvud finns inuti Jeans kropp om ni undrar).
 

Så var det Listboken

Har köpt Listboken av Amy Wallace och David Wallechinsky. Och det är just vad det är, en bok med listor över att allt man inte visste att man ville veta. Mycket underhållande och mycket passande som tidsfördriv i julhelgen. Det är också en suverän juklapp till den som har allt (utom boken då förhoppningsvis).
Omslagsbild: ISBN 9789100116514, Listboken

Nästan för sjukt för att vara sant

Efter att ha smitit hem från julfesten i kyrklig tid, hamnade jag framför datorn. Har hittat en helt rubbad blogg, den här kommer jag följa ett tag, den självutnämnda Hertiginnan annawintour.blogg.se.

Förhörsbordet har vänt 180°

Thomas Quick's erkännande är intressant. Vid tiden av hans erkännanden av morden ville man att han skulle fällas till alla pris för att få en syndabock till de anhöriga.
Idag vill man att han ska frias för att polisen ska få stå syndabock för alla misstag polisen har gjort genom tiderna.

Thomas Quick tar tillbaka allt, han har aldrig knökt ett hår. Erkännande och tårar gör att vi nu ska tro honom, igen. Det är obehagligt hur subjektivt vi vill se på sanningen.

Thomas Quick är en sjuk man, vad som än har hänt kommer han förmodligen aldrig bli utsläppt. Polisen kommer att söka i arkiven för att finna svar på sin jakt efter syndabockar inom polisväsendet och efter nya gärningsmän. Media gnider sina giriga händer och gottar sig friskt i de mördade familjernas tragedi.
Och sanningen kommer att vara den vi tror att den är.

Bråkig - en modern saga om könen

Har suttit och bläddrat i nya tidingen Passion for Business, ett affärsmagasin för kvinnor. Jag har alltid varit lite avståndstagare vad gäller feminism, för mig har det inte handlat om att välja sida. Men efterhand som åren har gått och jag har avancerat i min position blir det allt tydligare.

Tidningen hade rankat de 50 mest bråkigaste kvinnorna och det får mig att fundera lite. För några veckor sedan under mitt utvecklingssamtal fick jag frågan om jag gillade att bråka med folk. Att jag tydligen inte var helt friktionsfri.
Det får mig att undra, med tidningen i mitt knä, om jag hade varit en man hade jag då fortfarande upplevts som bråkig eller skulle jag kanske vara driven, utmanande och med höga målsättningar på mig själv och min omgivning?
Det kommer jag aldrig få reda på, men jag tror på att vi kan göra en skillnad om vi bara tror på oss själva. Om jag skulle få en dotter, skulle jag lära henne allt jag kan om att spela på männens planhalva. Och hon kan ni tänka er, skulle bli så härligt bråkig.

Let's åka tillsammans

Jag har suttit och funderat på varför inte folk samåker mer? I julhelgen kommer stora delar av Sveriges befolkning förflytta sig runt om i landet. Så istället för flyg eller tåg, varför arrangerar man inte storskalig samåkning? Det är billigare, bättre för miljön och mer flexibelt. Kollade runt och hittade samåkning.se, men av antalet inlagda annonser är knappt en tiondel förare.

Jag funderar att eventuellt åka till Skåne över julhelgen, men det är dåliga flygtider och framförallt svindyrt. Hittade en man på samåkning.se som ska dit, men det känns nästan lite som att ringa upp sin egna framtida gärningsman. Och tänk om han skulle babbla något förbannat i sex timmar? Får fundera på det någon annan dag.

Hälsningar från medelåldern

Fick igår julkort från Kiropraktorkliniken jag går till, dom skickar alltid en högtidshälsing med fyndiga tips för ryggen. Det är charmigt på något vis, men jag borde vara alldeles för ung för att få sånt här.. 


Från skivan Big Softies (soul classics)

Lalalala, lalalala, dubidubidu. Kan ni gissa låten? Lovin' You med Minni Riperton, leta upp låten på youtube vettja och sjung med!


Jag är gammal nu, så det är ok att bli sentimental!

Sitter och jobbar framför datorn och ser en fågel sätta sig på balkongräcket och titta ner i mina jordfyllda blomlådor. Det tycks ha blivit en vana och flyga förbi min balkong i jakten på mat, oerhört smickrande. Så det var bara att fylla på med fågelfrö.

Årets Idol

Såg Idol Kevin i en intervju nu på TV4 nyhetsmorgon och han är ju som ett barn i en godisfabrik, man tror ju nästan han ska spricka av lycka. Det borde vara första gången alla är eniga om rätt person vann Idol.

What's your name, who's your daddy?

När man sitter och jobbar sent är musik den bästa medicinen. Hittade precis en gammal favorit jag måste dela med mig, The Zombies med Time of the Season!
 

Bedtime songs

Här är en till låt att koppla av till, Göran Kajfes Headspin.
 

Vitt the, Chi Mai och läggdags

För en gång skull stannade jag inte på jobbet ikväll, utan följde med kollegorna ut på en grej. Det fanns tävlingsinslag under kvällen, vi vann och det kändes utomordentligt fint!
Dags att varva ner och lyssna på kompositören Ennio Morricone's Chi Mai.


Hälsningar från skrivbordet!

Jobba, jobba, jobba men snart är ledigheten här. Ett tips på bra hacka-ppt-jobb musik är Thievery Corporation, riktigt bra grejer. Kolla upp det!

Doften av harmoni

Jag gillar att omge min tillvaro med harmoni, ett enkelt trix är rökelse. Indiska meditations grejer som förhöjer stämingen med tillhörande bad och öppen brasa. På Spotify letar man upp Absolute Relax, så kickstartar man en avopplande kväll.
 


Istället för aceton och bomullstjafs

Som varje söndag sitter jag här och målar naglarna. Måste rekommendera Makeup Stores Nail polish remover pads. Skitbra grejer, 25 pads som skonsamt rengör naglarna (utan aceton). Köp! Och om du är kille, köp till din tjej!

Tillbaka igen

- Jag vill bara gråta så vackert i Stockholm i natt... Här sitter jag och sjunger med i låten jag tycker så mycket om i smyg. Har jobbat som mycket den sista tiden och bloggen har fått lida, men bättre sent än aldrig. - Man måste blunda hårt ibland för att förstå.. Musiken fortsätter!

Och så var det ju låten

Här är en gammal favorit, Simply Red med Stars
 


Ekologiskt shampoo is the shit

Så efter några veckors användning, hur bra är Urtekrams ekologiska shampoo, balsam och duschcremé? Riktigt bra faktiskt, bättre än väntat. Jag gillar det här och kommer att fortsätta använda ekologiskt till hår och hy!

Blogg, Bobby, blogg!

Och nu har Hårsalong Bobby startat en blogg, hahahahaha.

Ny kalender tack!

Tur att jag shoppade så bra de senaste veckorna, för nu finnas det inte någon tid kvar alls. Tänka sig att december går så snabbt, inte ens min choklad-kalender har några dagar kvar!

Och så sista för idag

Här kommer den, Rihanna med Take a Bow.
 


Lite rekorderlig humor

Vad blir köp, hav, stol, 10 på svenska om man läser det på engelska? Hahahahaha

Så var det klart

Shantaram, drygt 900 sidor av en enastående historia. Nu är det ju inte är en exakt skildring som man kan läsa i SVD, men vad gör det. Väl värd läsning, men som hade kunnat varit uppdelad i två böcker. Gregory David Roberts är på gång att släppa fortsättningen på historien och den finns på att läsa listan.

Omslagsbild: ISBN 9789173370837, Shantaram

Barn, blunda!

Hahahahahah (hämtar andan) hahahahahaha...


Joggkartan

Nu har jag hittat en bra grej igen, inne på jogg.se finns joggkartan. Där kan man välja ut en rutt och den visar exakt hur långt det är. Fågelavstånd eller promenix, du bestämmer. Avståndet mellan min port och jobbet är exakt 1,08 km (gångavstånd). Det innebär ju att jag går minst 2,16 km varje dag, det är ju alles godt!

RSS 2.0